Yπόμνημα προς Υπουργείο Υγείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας και με την υπενθύμιση ότι έχετε επισκεφθεί το νοσοκομείο μας και σίγουρα ξέρετε τι εστί νοσοκομείο Μυτιλήνης, θα προσπαθήσουμε όσο πιο λιτά γίνεται να σας θέσουμε προβλήματα που έχουμε αξιολογήσει που αν και έχουν τεθεί πολλές φορές στις πολιτικές ηγεσίες δυστυχώς ακόμα παραμένουν και δυσχεραίνουν το έργο τόσο των εργαζομένων όσο και της Διοίκησης..

Α) Ανεπαρκή χρηματοδότηση, το νοσοκομείο μας καλείται το 2015 να αντεπεξέλθει με έναν προϋπολογισμό κατά 3500000 ευρώ χαμηλότερο από το 2014. Τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν έγγραφο το ίδρυμα βρίσκεται σχεδόν με μηδενικά διαθέσιμα.
Για την στοιχειώδη λειτουργία του ένα νοσοκομείο και δη νησιωτικό και μοναδικό όπως αυτό της Μυτιλήνης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με μη επαρκή χρηματοδότηση.

Β) Μη πληρωμή των εκκρεμών πρόσθετων αμοιβών έτους 2014 ( Ιούνιος-Νοέμβριος) αν και πήραν το δρόμο τους με την ΚΥΑ που υπεγράφει στις 9-3-2015 ,εντούτοις μας γέμισε ανησυχία η ανακοίνωση του υπουργείου που μιλά για την καθόλα κατά τα άλλα σωστή πρόβλεψη για εξόφληση και του Δεκεμβρίου 2014 και εντεύθεν ,όπως και για την αποκατάσταση της κανονικότητας καταβολής τους χρονικά, όμως αναφέρει μόνο για εφημερίες και ιατρούς και όχι και πρόσθετες αμοιβές που αφορά το λοιπό προσωπικό που έχει επίσης λαμβάνειν τους μήνες Δεκέμβριο 14-Ιανουάριο –Φεβρουάριο 15 και με βάση την χρόνια τακτική ο χρόνος αποπληρωμής τους ήταν τουλάχιστον 90 ημέρες μετά την πραγματοποίησή τους. Ζητάμε την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Γ) Ελλείψεις προσωπικού Και το δικό μας νοσοκομείο υποφέρει από την έλλειψη επαρκούς και αναγκαίου προσωπικού ,οι ανάγκες είναι μεγάλες τόσο σε νοσηλευτικό αλλά πλέον και σε τεχνικό ,παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Εάν λάβετε υπόψιν, ότι προς το τέλος του τρέχοντος έτους στο ήδη υπάρχον μεγάλο χωροθετικά νοσοκομείο προστίθενται δύο νέες πτέρυγες και γιγαντώνονται οι χώροι ευθύνης μας, πρέπει πέραν της απελευθέρωσης της πρόσληψης προσωπικού ,άμεση ανακούφιση θα προσέφερε η ικανοποίηση αιτημάτων μετάταξης συναδέλφων συμπατριωτών κυρίως, που λόγω κρίσης αναγκάζονται να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη και προέρχονται κυρίως από νοσοκομεία του κέντρου. Τέτοια αιτήματα υπάρχουν εκκρεμή στο υπουργείο υγείας ,πολλά εξ αυτών, από πληροφόρηση που έχουμε, δεν έχουν κανένα τυπικό και ουσιαστικό πρόβλημα παρά μόνο γραφειοκρατικές αδυναμίες. Παρακαλούμε για την μέριμνά σας.

Περιοριζόμαστε σ’αυτά με την ελπίδα της ευτυχούς κατάληξης.

Μετά τιμής

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ