Τεταρτη 17/4/13 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε κινητοποιήσεις, για να διεκδικήσουμε και πάλι την αυτονόητη καταβολή των δεδουλευμένων μας και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ, αλλά και την επίλυση της πληθώρας των προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, και ειδικότερα στο Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου υπηρετούμε.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

 

     Με τις πολιτικές Συγχώνευσης Νοσοκομείων-Τμημάτων και Υπηρεσιών, τις μειώσεις κλινών και οργανικών θέσεων, πολιτικές πού είναι σε εξέλιξη και πού εφαρμόζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, πολιτικές που είναι στην κατεύθυνση της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ.

     Με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις πού καθημερινά μεγαλώνουν, τόσο από τις πάμπολλες συνταξιοδοτήσεις πού οδηγούνται οι εργαζόμενοι λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, όσο και από τις μηδενικές προσλήψεις, με αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των συναδέλφων μας και την οριακή λειτουργία των Νοσοκομείων .

 Με την μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας, των αργιών και νυκτερινών πού υποχρεωτικά μας επιβάλλουν να κάνουμε, λόγω της 24ωρης λειτουργίας των Νοσοκομείων.

 

Απ΄ αυτές τις πολιτικές βεβαίως δεν εξαιρείται ούτε το Νοσοκομείο μας

 

   Οι πολλές Συνταξιοδοτήσεις και οι μηδενικές προσλήψεις, έχουν

οδηγήσει την λειτουργία μας, Νοσοκομείο-Εργαζόμενους και

Ιατρούς σε οριακά επίπεδα, καθιστώντας έτσι δυστυχώς δυσχερή την

λειτουργία μας και αβέβαιο πλέον το μέλλον του Νοσοκομείου.

  • Η υποχρηματοδότηση μας, από αδιευκρίνιστα λάθη, όπου το Νοσοκομείο μας επρόκειτο να λάβει την χαμηλότερη χρηματοδότηση σε σχέση με το μέγεθός του σε επίπεδο ΥΠΕ. Ειδικότερα, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης εκλήθη αδιαμαρτύρητα να βγάλει τη χρονιά (σε επίπεδο προμηθειών) με 1.900.000 ευρώ, τη στιγμή που το Νοσοκομείο Λήμνου λάμβανε 2.400.000 ευρώ!!, το Νοσοκομείο Χίου 4.500.000 ευρώ!!, το Νοσοκομείο Σάμου 4.000.000 ευρώ!! και το Νοσοκομείο Ρόδου 11.000.000 ευρώ!! Αυτό βέβαια δεν έγινε αποδεκτό τουλάχιστον από εμάς και ήδη με τις ουσιώδεις παρεμβάσεις μας, εδόθη λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, και το Νοσοκομείο μας θα λάβει 14.000.000 ευρώ και αυτό της Λήμνου 4.000.000 ευρώ.

 

  • Η ανέγερση των νέων πτερύγων και η ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας, έργα σίγουρα σημαντικά τόσο για το ίδρυμα όσο και για το νησί (άλλωστε και ο Σύλλογος Εργαζομένων συνεισέφερε για την απεμπλοκή του έργου, το οποίο είχε κολλήσει), όμως δυστυχώς δίχως λελογισμένο και έγκαιρο σχεδιασμό για την μεταφορά και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και οι από καιρού φόβοι μας μάλλον θα επαληθευτούν και ας μη λαμβάνεται αυτό ως γκρίνια.

 

Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα, πού δεν είναι και τα μόνα, όπως όλοι οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, έτσι και εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις.

 

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

 

- ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ των Οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ και
   ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.

- ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ
   Νοσοκομείων, Τμημάτων, Μονάδων και Υπηρεσιών.

- ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, των μη διαφανών
   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ που θα οδηγήσουν σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον ΜΟΝΙΜΟΥ
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, και όχι ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ (5 προσλήψεις σε 3 μήνες) που είναι η συνήθης πρακτική ακόμη και της σημερινής διοίκησης του Νοσοκομείου, χωρίς να ενημερωθεί ο λεσβιακός λαός, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία.

- ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 15 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ

 

Για όλα αυτά τα ζητήματα πού δεν είναι και τα μόνα, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να δώσουν το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ και να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ με όλες τους τις δυνάμεις την

 

                                                        ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/13

 

στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, 10:00-13:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, στην είσοδο από Βοστάνη.

 

 

 

                                                                           ΤΟ Δ.Σ.