Σίτιση των εργαζομένων του νοσοκομείου στη ΛΕΘΜ και πρόσβαση στο στρατιωτικό πρατήριο.

                                                                                                                          ΠΡΟΣ

                                                                                              Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

 

ΘΕΜΑ: ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ.

Κύριε Αν. Υπουργέ

 

     Μετά από αίτημα των εργαζόμενων,  τα σωματείο μας ζήτησε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης  να αποστείλει το υπ’  αριθμ. 21892/30-12-15 έγγραφο αίτημα προς τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ «Αρχιπελάγους» , για να εξετάσει αν υπάρχει  δυνατότητα  οι  εργαζομένων του Νοσοκομείου να σιτίζονται –καταβάλλοντας το αντίτιμο που τους αναλογεί- στη Λέσχη Αξιωματικών του Στρατού καθώς και  την πρόσβαση τους για αγορές ειδών από το στρατιωτικό πρατήριο.

     Μετά από λίγες ημέρες λάβαμε την απαντητική επιστολή του αξιότιμου διοικητή της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγου Τοπούζη -που σας την επισυνάπτουμε -  με την  οποία μας πληροφορεί τους λόγους για τους οποίους το αίτημα μας θα πρέπει να υποβληθεί αρμοδίως στο ΥΠΕΘΑ, για σύναψη σχετικής ΚΥΑ.

Κύριε Αν. Υπουργέ

     Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων  παρά του ότι βιώνουν  τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όπως και υπόλοιπος λαός μας, δίνουν  με αυταπάρνηση τη μάχη να κρατήσουν τα δημόσια νοσοκομεία όρθια.

     Εμείς εδώ στο ακριτικό νησί μας πέρα από τους 100.000 κατοίκους του νησιού,  κληθήκαμε - το πράξαμε και το πράττουμε- να   φροντίσουμε  χιλιάδες ασθενείς προσφυγές & μετανάστες -από τις 600.000 που πέρασαν τον προηγούμενο  χρόνο τώρα από την Λέσβο[6 φορές ο πληθυσμός του νησιού μας]-  που έφτασαν τσακισμένοι από την εξάντληση και τις κακουχίες στο νησί μας.  

     Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ξεπέρασαν πολλές φορές τις αντοχές τους κάνοντας το καθήκον τους. Χαρακτηριστική  είναι η περίπτωση του μεγάλου  ναυαγίου που έγινε την 28/10/15 όπου,  μόλις μαθεύτηκε   ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ το νοσοκομείο γέμισε με εργαζόμενους που ήρθαν εθελοντικά να βοηθήσουν.

Κύριε Αν. Υπουργέ

      Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω, σας  παρακαλούμε να εξετάσετε αν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης των  αιτημάτων μας.

 

                                                                                     Με εκτίμηση

                                                     Για Το ΔΣ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                 ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ