Πρωτοφανή ποσοστά κατάθεσης των φύλλων αξιολόγησης.

Σε όλα τα νοσοκομεία, η "αξιολόγηση" έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των εργαζομένων. Στόχος όλων είναι να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος που διαλύει τα νοσοκομεία, πετά χιλιάδες εργαζομένους στον καιάδα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας - απολύσεων, καθιερώνει τον "ατομικό μισθό", ενισχύει τον κομματικό έλεγχο και το ρουσφέτι και φέρνει το «νόμο της ζούγκλας» στο Δημόσιο.

 

Ιδιαίτερα στo νοσοκομείο μας, η κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης από τους συναδέλφους μας στο σωματείο ήταν εντυπωσιακή, κάνοντας επίδειξη αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης, πειθαρχίας και δύναμης με πρωτοφανή συμμετοχή και ποσοστά.

  Συγκεκριμένα:

  • Από τα 472 εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου μας παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης 461 συνάδελφοι, δηλ. ποσοστό 97,7%.
  • Από τα  461 μέλη μας που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, κατέθεσαν στο σωματείο μας οι 454, δηλ. ποσοστό 98,5%.
  • Από τα  461 μέλη μας, που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, κατέθεσαν στο νοσοκομείο την αξιολόγηση τους μόλις 7 εργαζόμενοι, δηλ. ποσοστό 1,5%.

Αρνούμαστε την αξιολόγηση γιατί δεν αφορά τις ικανότητες μας, τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας.

Αρνούμαστε, γιατί εδώ και χρόνια είμαστε στυλοβάτες ενός νοσοκομείου που οι κυβερνήσεις και οι εκτελούντες των αποφάσεων της το υποβαθμίζουν συνεχώς.  Δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, με 2 και 3 νύχτες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό και άδειες, δεν ορίζουμε πια τις ζωές μας, τις καθορίζει ο εβδομαδιαίος γρίφος του προγράμματος.

Τελείωσαν οι αντοχές μας, δουλεύουμε πλέον στο κόκκινο, για εμάς και τους ασθενείς. Η πολιτεία δεν σέβεται κανέναν από τους δύο, διαφορετικά δεν θα προχωρούσε σε αξιολόγηση με ποσόστωση.

 

Μετά την καθολική κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στο σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας συνεχίζεται,  με αισιοδοξία, δυναμισμό, ενότητα, ομοφωνία.

Η κυβέρνηση με ελιγμούς γίνεται  ακόμη πιο επιθετική στο ζήτημα της "αξιολόγησης"  και ανάλογη πρέπει να είναι και  η στάση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο. 

Μαζική μέχρι το τέλος ανυπακοή και αξιοποίηση όλων των απεργιακών μορφών πάλης.   

Μέχρι την τελική κατάργηση  του νόμου.