ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κύριε Διοικητά

  Όπως επανειλημμένα σας έχουμε πει και γραπτώς και προφορικώς το μεγαλύτερο και ίσως το πιο καυτό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο είναι οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Με την έναρξη της κρίσης το 2009 την ένταξη της χώρας σε δημοσιονομική επιτήρηση, την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, η οποία ανάγκασε πολλούς  από τους συνάδελφους  στην πρόωρη συνταξιοδότηση, τις μηδενικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας , την αύξηση των τμημάτων -κλινικών στο Βοστάνειο ακόμα και την αύξηση της γραφειοκρατικής δουλειάς ,έφεραν σήμερα το Νοσοκομείο στη  θέση να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Ενδεικτικά  αναφέρομε ότι στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 3000 οφειλόμενα ΡΕΠΟ περίπου  και άδειες του 2013                                                                                                                                  Άγνωστη έννοια για το Νοσοκομείο μας παραμένει η ελαχίστη αναλογία προσωπικού προς ασθενή κάτι που εφαρμόζεται διεθνώς ποια .Οι αναλογίες Νοσηλευτικού προσωπικού - Ασθενών αν και είναι 1 προς 4 στο Νοσοκομείο μας  είναι 1 προς 20. Είναι κάτι που πρέπει να πάρει άμεσα θέση η Επιστημονική Επιτροπή.

Στην Διοικητική Υπηρεσία  ο όγκος της γραφειοκρατικής δουλειάς έχει αυξηθεί κατακόρυφα και δικαίως υπάρχουν παράπονα και ενστάσεις

Η Τεχνική Υπηρεσία από την άλλη παραπαίει οι συνάδελφοι έχουν μετατραπεί σε Νυχτοφύλακες, αφού το Ιδιωτικό Συνεργείο είναι απαλλαγμένο από αργίες και νυχτερινά.                                                                                                                                  Στο χώρο Εστίασης οι ανάγκες καλύπτονται από το Ιδιωτικό Συνεργείο.

 

.

 

Ως εργαζόμενοι κ. Διοικητά εργαστήκαμε   ως εδώ, με βάση και σαν οδηγό μας το δημόσιο συμφέρον  και με όπλο την υπομονή μας , το καθήκον , την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και πάνω απ όλα την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε  .  Όμως  η λογική σταματά  εδώ , οι δυνάμεις  στερεύουν , οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν και καταστρατηγούνται συστηματικά.    .

Το τελευταίο που έχουμε σαν γραμμή άμυνας μας είναι αυτό εδώ το έγγραφο προς εσάς , το υπουργείο, και δημοσιοποίηση του στο Λεσβιακό λαό , για την περιγραφή της κατάστασης από πλευράς πληρότητας στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του ακριτικού νησιού μας.                                                                                                                                   Κύριε Διοικητά αν και γνωρίζετε τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με πλήρη αριθμητική καταγραφή των ελλείψεων.