Ο ΣΕΡΝΟΜΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 -11- 201 7

Ο ΣΕΡΝΟΜΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ  20 -11- 201 7

Συνάδελφοι –ες

Σας Καλούμε να συμμετάσχετε   στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο 20 -11- 2017 ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς

Καταδικάζουμε

Τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Νάτο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή και στη Συρία αποτέλεσμα των οποίων είναι οι διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

 Την πολιτική της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ  και τη συμφωνία   Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Απαιτούμε

Από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, αλλά και την σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.

Τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην διαδικασία ασύλου.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών (Νοσοκομείο , Κ. Υγείας, ΕΚΑΒ. Αστυνομία , Πυροσβεστικής, Λιμενικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Τον αποκλειστικό έλεγχο  των δομών υγείας, εκπαίδευσης,  φιλοξενίας και πρόνοιας υποδοχής του προσφύγων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία συμμετοχή των ΜΚΟ.    

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΗΤΑΜΕ:

  1. Ενίσχυση  με προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες
  2. Δυνατότητα Διερμηνείας όλο το 24ωρο,   
  3. Δημιουργία δομής φιλοξενίας των συνοδών ασθενών,
  4. Αύξηση του προσωπικού ασφαλείας ειδικά στα ΤΕΠ
  5. Να ικανοποιηθεί το αίτημα του νοσοκομείου για υλοποίηση έρευνας με αντικείμενο την <<αποτίμηση των επιπτώσεων των προσφυγικών & μεταναστευτικών ροών στο Γ.Ν. Μυτιλήνης>>.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας από  11:00 π.μ. έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου.

 Το ΔΣ