Νέες περικοπές

Θέμα: Νέες περικοπές (2% υπέρ ανεργίας, 1% ΤΠΔΥ,  50% μείωση κινήτρου απόδοσης, μείωση αφορολογήτου ορίου, Έκτακτη Εισφορα (1 ή 2 ή 3% αναλογα το εισόδημα).

            Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως μόνιμα οικονομικά υποζύγια, καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης.

 Μετά την αποτυχία του 1ου μνημονίου η κυβέρνηση αυτή, αντί να παραδεχτεί την ανικανότητά της και να αλλάξει πορεία, επιμένει στην ίδια συνταγή της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεπικουρούμενη και από την ΤΡΟΙΚΑ συνεχίζει να συσσωρεύει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, ωθώντας το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

  Νέα δεδομένα λοιπόν για τα έσοδα των εργαζομένων που επιβαρύνονται με 3 % υπέρ των ανέργων, ενώ σε ποσοστό 50 % μειώνονται τα επιδόματα κινήτρων απόδοσης, ενώ παράλληλα ο νέος κεφαλικός φόρος που βαφτίστηκε από την κυβέρνηση έκτακτη εισφορά θα βάλει ακόμη πιο βαθιά το μακρύ χέρι του κράτους στην τσέπη των εργαζομένων.

 Το σχέδιο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο, προκειμένου οι επενδύσεις να γίνουν πιο ελκυστικές και να πειστούν οι περίφημοι επενδυτές να αγοράσουν την δημόσια περιουσία της χώρας την οποία «ξεπουλάει» η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει, οι μισθοί των εργαζομένων να γίνουν τριτοκοσμικοί και οι συνθήκες εργασίας μεσαιωνικές.

 Το Κράτος Πρόνοιας που θεμελίωσε ο Πατήρ ισοπεδώθηκε εν μία νυκτί από τον Υιό. Μένει να αιωρείται το Άγιο Πνεύμα για να δώσει φώτιση στους υπεύθυνους και δύναμη στους εργαζόμενους.

 Υποσχόμαστε, ότι θα επανέλθουμε δριμύτεροι και θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις στη νέα χαώδη δημοσιονομική πραγματικότητα.

 Ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς.

Καλούμε στους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση και συσπείρωση γύρω από το Σύλλογο και τα Συνδικαλιστικά Όργανα.

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης