: Μη καταβολή αποζημίωσης που αφορά εκτελεσθείσα εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες μηνός Ιουνίου 2014.

Κύριοι,

σε συνέχεια των υπ’ αρίθμ πρωτ. 10189/27/05/2014 και 13798/18-07-2014 εγγράφου του Γραφείου Μισθοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που συνεχώς είχατε με διοικητικά και διευθυντικά στελέχη του ιδρύματος, το πρόβλημα της μη καταβολής της αποζημίωσης που αφορά εκτελεσθείσα εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες μηνός Ιουνίου, παραμένει άλυτο.

Σας γνωρίζουμε εκ νέου ότι δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα σχετική τροποποίηση συμπληρωματικής επιχορήγησης για την εκκαθάριση των πρόσθετων αμοιβών για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του προσωπικού πλην των Ιατρών, μηνός Ιουνίου του 2014, υπολειπόμενο ποσό 14.500,00 €. και σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι το αδιάθετο υπόλοιπο μηνός Δεκεμβρίου του 2013 ανέρχεται στο ποσό των 18.000,00 €.

Τα θέμα το γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της 2ης ΥΠΕ πάρα πολύ καλά, (κ. Βασιλάκη), πλην όμως τα χέρια της δείχνουν δεμένα υπηρεσιακά, και θα υπάρξει για άλλη μια φορά υπερβολική καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους που φυλούν «Θερμοπύλες» στην άκρη του Αιγαίου και που η υπηρεσία λόγω υπηρεσιακών αναγκών τους οφείλει πέραν των 2.500 ρεπό και εκατοντάδες ημέρες κανονικών αδειών.

Για να μην φλυαρούμε όμως με ατέλειωτα κείμενα και ανούσιες ενημερώσεις, μιας και το ζήτημα είναι γνωστό από αυτούς που «πρέπει», σας δηλώνουμε ότι εάν δεν υπάρξει η πολιτική πλέον βούληση από την ηγεσία της ΥΠΕ  και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική πλέον επίλυση, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων που θα ταρακουνήσουν δυναμικά τόσο την κοινωνία της Λέσβου και τα δερματόδετα γραφεία της ΥΠΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, όσο και τις εισαγγελικές αρχές που δεν γνωρίζουν προφανώς ούτε για τα οφειλόμενα στους εργαζομένους λόγω έλλειψης προσωπικού, ούτε και το γεγονός ότι είναι απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες του προσωπικού.

  Παρακαλούμε θερμά για την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος, μιας και το ίδιο ζήτημα θα μας απασχολήσει και για το 2ο εξάμηνο του 2014 αφού είναι μειωμένες οι πιστώσεις.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.