Καταγγελία άλλης μιας ρουσφετολογικής απόφασης της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 24/ 11/2016
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Αρ. Πρωτ. 394
ΤΗΛ. 2251026666 ΕΣΩΤ. 5619
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www sernomy.gr
E-MAIL sernomy@gmail.com

Προς
Υπουργό Υγείας

Κοιν: Αναπληρωτή Υπουργό υγείας
Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου
Διοίκηση Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης για άλλη μια ρουσφετολογική απόφαση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου.

Κύριε Υπουργέ

Με την απόφαση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου με Αρ.Πρωτ.ΔΑΑΔ:53801, 8-11-2017 [ΑΔΑ: 671Ψ469Η2Ξ-Β58] μετακινείται Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας στο ΚΥ Καλλονής για τρεις μήνες παρότι σε αυτό δεν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες που να το απαιτούν, σε αντίθεση με το Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης & ειδικά στην Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες αποφάσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα , υπονομεύουν την αξιοκρατία & διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε ότι πριν 1 χρόνο η Κα Ιορδανίδου μετακίνησε άλλη Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου, για δύο χρόνια στο ΚΥ Πλωμαρίου -και πάλι χωρίς να υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες-κουρελιάζοντας προηγούμενη σωστή απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου Μυτιλήνης που την καλούσε να επιστρέψει στην οργανική της θέση . Για την μετακίνηση αυτή είχαμε εκδώσει κείμενο διαμαρτυρίες που στείλαμε στην 2η ΥΠΕ και το κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο. Προφανώς όμως δεν ελήφθη υπόψη και για αυτό είχαμε επανάληψη της ίδιας πρακτικής.

Και στις δύο περιπτώσεις η Κα Ιορδανίδου επικαλείται τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα των υπαλλήλων. Όμως στο Νοσοκομείο μας υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που ζητάνε ανάλογες αποσπάσεις & μετακινήσεις και που επικαλούνται σοβαρότερους λόγους, έχουν προβλήματα υγείας ή ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους είναι σε 2πλάσια απόσταση από αυτή των υπαλλήλων που έχουν μετακινηθεί και που ενώ έχουν κάνει αίτηση μετακίνησης το αίτημα τους δεν <<ακούγετε>> .

Κύριε Υπουργέ
Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ προκαλεί με τις αποφάσεις της τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου γιατί:
• Δεν σέβεται όλους αυτούς που θέλουν να μετακινηθούν από το νοσοκομείο και περιμένουν με αξιοπρέπεια την σειρά τους .
• Αγνοεί τις υπηρεσιακές ανάγκες του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους που έχουν εξαντληθεί. Που υπερβαίνουν τον εαυτό τους για να τα βγάλουν πέρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ειδικά αυτή την περίοδο που το νοσοκομείο πιέζεται από μαζική προσέλευση προσφύγων & μεταναστών.
• Αδιαφορεί για το στοιχειώδες: ότι η ρύθμιση της ανάγκης ενός υπαλλήλου να μετακινηθεί και να εργαστεί κοντά στο σπίτι του, παύει να είναι ΡΟΥΣΦΕΤΙ όταν εξετάζεται με διαφάνεια, χωρίς την παράκαμψη της διοίκησης που γνωρίζει όλα τα αντίστοιχα αιτήματα όσων έχουν παρόμοιες ανάγκες. Ανάγκες που θα αξιολογηθούν & θα ιεραρχηθούν με αντικειμενικό & αξιοκρατικό τρόπο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμαι την ανάκληση των ρουσφετολογικών αποφάσεων . Πρόθεση μας δεν είναι η στοχοποίηση των συναδέλφων. Αντίθετα προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα στην διοίκηση του Νοσοκομείου:
 Αφού λάβει υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες
 να εξετάσει ταυτόχρονα όλα τα αιτήματα μετακινήσεων και αποσπάσεων που εκκρεμούν όλα αυτά τα χρόνια.
 Να τα αξιολογήσει , και
 στο Βαθμό που υπάρχει δυνατότητα 1-2 αποσπάσεων - μετακινήσεων αυτές να γίνουν αξιοκρατικά και με αίσθημα ισοτιμίας. Για παράδειγμα αντί να πάρει ένας εργαζόμενος 2 χρόνια απόσπαση να πάρουν από ένα 6μηνο 4 συνάδελφοι όταν συντρέχουν παρόμοιοι λόγοι.

Κύριε Υπουργέ περιμένουμε τις ενέργειες σας.

Το ΔΣ