ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                       ΜΥΤΙΛΗΝΗ      2  /  6  /2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                                      Αρ. Πρωτ.  350               

ΤΗΛ. 2251026666  ΕΣΩΤ. 5619

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  www sernomy.gr

E-MAIL   sernomy@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

        

Συνάδελφοι –ες

Από την 27-02-2016 τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος 4369/2016 που ρυθμίζει το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Το μεσημέρι της  1/6/2017 έφτασε στο νοσοκομείο το υπ.αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/758/οικ.17259/26-5-17 έγγραφο του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «έναρξη των διαδικασιών αξιολόγησης υπαλλήλων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4369/2016» που η εφαρμογή «διανομή εντύπων αξιολόγησης» θα άρχιζε την 2/6/17!!!.

Επειδή υπήρξε αμφισβήτηση του κατά πόσο οι διαδικασίες αυτές αφορούν άμεσα τα νοσοκομεία [δεν αναφέρονταν στον πίνακα αποδεκτών του εγγράφου] από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου εστάλη σχετικό  ερώτημα.

Συνάδελφοι –ες

Εάν και εφόσον τελικά οι διαδικασίες αφορούν τα νοσοκομεία:

Α- θεωρούμε απαράδεκτο ένα έγγραφο να φτάνει την τελευταία στιγμή,  πριν την έναρξη εφαρμογής του.

Β- Την 9-3-2017 πραγματοποιήθηκε Γενική συνέλευση του ΣΕΡΝΟΜΥ  η οποία έλαβε απόφαση να συμμετέχουμε σε αποχή από την διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Την ίδια απόφαση έλαβε και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Γ-Το ΔΣ αναλαμβάνει  την ευθύνη να συγκεντρώσει  τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και να τα επιστρέψει  στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Δ- Επειδή ή έννοια της αξιολόγησης έχει δυσφημιστεί με απόλυτο τρόπο  καμία εφαρμογή  της  δεν θα έχει επιτυχή κατάληξη εάν δεν εξασφαλίσει την συναίνεση των εργαζομένων και αν δεν έχει προηγηθεί:

  • πλήρη ενημέρωση ,
  • αξιοκρατική επιλογή των προϊστάμενων και διευθυντών

Ως  ΔΣ του ΣΕΡΝΟΜΥ  πιστεύουμε πως η αξιολόγηση από μόνη της  δεν μπορεί να παράγει  σημαντικά αποτελέσματα αν δεν ανατραπεί το  ασφυκτικό περιβάλλον των πολιτικών λιτότητας, της  υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Τομέα. Οι  μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια  έφεραν σε οριακό σημείο λειτουργίας το σύνολο του Δημόσιου τομέα. Απαιτούμε την αναγνώριση των πραγματικών προβλημάτων και την υλοποίηση ενός σύγχρονου και κοινωνικά αποδεκτού προγράμματος εύρυθμης λειτουργίας του Δημοσίου.

Συνάδελφοι –ες

Ανεξάρτητα από το κατά πόσο αρχίζει άμεσα ή όχι η εφαρμογή των διαδικασιών αξιολογήσεις το ΔΣ του ΣΕΡΝΟΜΥ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Που σημαίνει:

  • δεν διακινούμε σχετικά έγγραφα,
  • δεν αποστέλλουμε,
  • δεν παραλαμβάνουμε και
  • δεν συμπληρώνουμε φύλλα αξιολόγησης.
  • Το ΔΣ αναλαμβάνει  την  συγκέντρωση   και την  επιστροφή των φύλλων  αξιολόγησης στην διοίκηση του νοσοκομείου.

 Το ΔΣ την Τρίτη 6/6/17  θα ενημερώσει για τα σχετικά τους Διευθυντές, τον Προϊστάμενο του Γρ. Προσωπικού,  αλλά και τους Προϊσταμένους τμημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της αποχής,  όποτε και εάν αρχίσει αυτή η διαδικασία.

 

Το ΔΣ