Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΠΟΕΔΗΝ : "Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που προγραμμάτισε η ομοσπονδία"

Σύλλογος εργαζομένων Μυτιλήνη                                                   12/5/2008

Γενικού Νοσοκομείου

Μυτιλήνης «Βοστάνειο»

πρός το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ

Συναγωνιστές -τριες

Πρόσφατα η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ σε συνεδρίαση της αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων :

  1. Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15/5/08
  2. 5ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας στις 27/5/08 από 10π.μ. έως 3μ.μ.
  3. 5ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας στις 29/5/08 από 10π.μ. έως 3μ.μ.
  4. 24ωρη Πανελλαδική απεργία με 6ωρη στάση 9π.μ. έως 3μ.μ. στο Λεκανοπέδιο στις 4/6/08

Με αφορμή αυτές τις κινητοποιήσεις το ΔΣ του συλλόγου σε συνεδρίαση του αποφάσισε να σας στείλει επιστολή διαμαρτυρίας θεωρώντας πως οι πολλές μικρές κινητοποιήσεις ουσιαστικά είναι πιστολιές στον αέρα που εκτονώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Ως ΔΣ πιστεύουμε ότι δεν μπορεί με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, χωρίς καλή προετοιμασία, με αιτήματα που έχουν επαναληφθεί αυτούσια σε όλες τις απεργίες των τελευταίων οκτώ χρόνων τουλάχιστον, να υπάρχουν μαζικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις.

Οι δύο προηγούμενες Πανεργατικές Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που είχαν ως απεργιακό αίτημα το κορυφαίο θέμα του ασφαλιστικού - βαρέων και ανθυγιεινών είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή στο νοσοκομείο μας γιατί ήταν καλά προετοιμασμένες και το κεντρικό αίτημα ακουμπούσε στις ανησυχίες και αγωνίες των εργαζομένων .

Σχετικά με τις Απεργιακές κινητοποιήσεις προτείνουμε στην ομοσπονδία:

-το κεντρικό αίτημα να εκφράζει τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και να συσπειρώνει την κοινωνία.
-αυτές να είναι έγκαιρα προγραμματισμένες,

-να είναι συντονισμένες με τους συλλόγους ιατρών,

-πριν από αυτές να έχει προηγηθεί καμπάνια από στελέχη της ομοσπονδίας που θα περάσουν από όλα τα νοσοκομεία να εξηγήσουν το κεντρικό αίτημα και να ενημερώσουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις τοπικές κοινωνίες.

-Να επιλεγούν νέες μορφές κινητοποιήσεων που να συνδυάζονται με τις παραδοσιακές (απεργία , συνέντευξη τύπου, συγκεντρώσεις κλπ.) και να είναι πιο δυναμικές, να κερδίζουν τις εντυπώσεις, να παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα να δημιουργούν πολιτικό κόστος να μπλοκάρουν τις λειτουργίες των νοσοκομείων χωρίς να γίνονται επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών. Π.χ:

-Κατάληψη των γραφείων των Διοικήσεων και ακύρωση προγραμματισμένων συνεδριάσεων αυτών με συνέντευξη τύπου από το σωματείο στο ίδιο χώρο.

-Μπλοκάρισμα της λειτουργίας του ταμείου, του γραφείου κινήσεως και των διοικητικών υπηρεσιών.

-Κορύφωση των κινητοποιήσεων με 48ώρη απεργία με παρουσία όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο ακόμα και την νύχτα. Όπου θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης και προσωπικό ασφαλείας.

Συναγωνιστές -τριες

Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να συνέχιση άλλο αυτή η κατάσταση, να προκηρύσσονται δηλαδή επετειακές απεργίες στις οποίες τα νοσοκομεία θα λειτουργούν πλήρως, το προσωπικό ασφαλείας να ξεθεώνεται για να τα βγάλει πέρας, και η μόνη συνέπεια τους να είναι μόνο η παρακράτηση του ημερομίσθιου του απεργού.

το ΔΣ