ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Τετάρτη 24-5-17 το ΔΣ του ΣΕΡΝΟΜΥ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Διοίκηση του Νοσοκομείου & κατέθεσε προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, τα τμήματα & τις κλινικές.

 Πρώτα από όλα έθεσε το ζήτημα υποστελέχωσης αρκετών τμημάτων.[Καρδιολογική, Μονάδα Εμφραγμάτων, Τηλεφωνείο, Πρωτόκολλο κ.α]. Από πλευράς συλλόγου επιχειρηματολογήσαμε για την αναγκαιότητα αλλαγής του Οργανισμού με παράλληλη αύξηση της δύναμης των κρεβατιών του Νοσοκομείου σε 320. Στις άμεσες ενέργειες υιοθετήθηκε η πρόταση να γίνει έλεγχος για καλλίτερη κατανομή & αξιοποίηση του προσωπικού, επανεκτίμηση κατανομής κλινικών κλπ.

 Για την προβληματική κατάσταση στο παρκινγκ . Επειδή στο παρελθόν είχαμε ζητήσει και είχε εγκριθεί να υπάρχει ειδική σήμανση για τα αυτοκίνητα των εργαζομένων και την οποία προμηθεύτηκε το νοσοκομείο & σύντομα θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους : ζητήσαμε μετά την διανομή να υπάρχει συστηματικός έλεγχος του παρκινγκ και απομάκρυνση όσων αυτοκινήτων δεν πρέπει να βρίσκονται σ’ αυτό.

 Για την ασφάλεια των εργαζομένων & του Νοσοκομείου ζητήσαμε να επανεξεταστούν και να επικαιροποιηθούν οι θέσεις συστηματικής φύλαξης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες [πχ. όπως ψυχιατρική κλινική η οποία σήμερα δεν φυλάσσεται ]

 Θέσαμε το πρόβλημα της μη πληρωμής των εργαζομένων με μπλοκάκι και του ιδ. Συνεργείου security. [ το θέμα των security επιλύθηκε την ίδια μέρα- πιθανώς συμπτωματικά- ενώ για τα μπλοκάκια ενημερωθήκαμε πως τελικά βρέθηκε η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό πρόβλημα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν.]

 Τέλος υποστηρίξαμε το αίτημα του ακτινολογικού τμήματος για τοποθέτηση κλιματιστικών σε χώρους που λόγο αλλαγής χρήσης στερούνται κλιματισμού. Ενημερώσαμε τους εργαζόμενους και το τμήμα ώστε να γίνουν οι περαιτέρω ενέργειες.

Για όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξε –καταρχήν- θετική αντιμετώπιση και το ΔΣ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα να ελέγξει την πορεία επίλυσης τους.

Επιπλέον ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το κατά πόσο υλοποιήθηκε παλαιότερη απόφαση του ΔΣ να ζητηθεί από το Υπ. Υγείας αναμόρφωση & αύξηση του κονδυλίου των <<ωρών>>. Μας δόθηκε η πληροφορία ότι το αίτημα έχει διαβιβαστεί. Μυτιλήνη 29-5-17

Το ΔΣ