ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συνάδελφοι-σες,

      Ο  σύλλογος  εργαζομένων  του νοσοκομείου   συναντήθηκε  8/7/14  με την διοίκηση του  Νοσοκομείου και έθεσε μια σειρά από θέματα:

  • Το πρώτο  θέμα  που θέσαμε ήταν η αξιολόγηση και ο επιμερισμός ποσοστώσεων  που προωθεί η κυβέρνηση με ιδιαίτερο ζήλο. Η άποψη του συλλόγου ήταν ότι διαφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση   και ότι σκοπός της είναι η δημιουργία δεξαμενής διαθεσιμότητας και απολύσεων. Ζητήσαμε  να μην  σταλεί  από την διοίκηση στο υπουργείο ο επιμερισμός των ποσοστώσεων.

Η απάντηση του διοικητή ήταν ότι η προθεσμία αποστολής των ποσοστώσεων έληξε στις 30/6/14 και ότι δεν νομιμοποιείται να σταλούν από εκείνον διότι  ανέλαβε καθήκοντα τέλος του 2013.

Επισημάνθηκε   δε   στον διοικητή ότι θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και ότι αν οι επόμενες κινήσεις τις διοίκησης είναι αντίθετες προς το συμφέρον των εργαζομένων  θα αντιδράσουμε δυναμικά σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης  [ 13/5/2014].

  • Το επόμενο θέμα που τέθηκε ήταν η εκχώρηση   των     μαγειρείων σε ιδιώτη  για όσο διάστημα  κρατήσει   η   ανακατασκευή      των    υφιστάμενων. Μεταφέραμε  την διαφωνία του συλλόγου με την πιθανότητα να παραμείνει ιδιωτική η εστίαση τονίζοντας μάλιστα ότι εκτός όλων των άλλων θέλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων (μάγειροι-τραπεζοκόμοι  κ.τ.λ).

Επίσης μιλήσαμε για  την  υποβάθμιση   της    ποιότητας του φαγητού     έχοντας πολλά παραδείγματα από  άλλα  ιδρύματα  και   ότι   κόστος θα αυξηθεί κατακόρυφα. Τέλος σχετικά με το θέμα μεταφέρθηκε από τον σύλλογο στη διοίκηση η εναλλακτική πρόταση των εργαζομένων στα μαγειρεία για το πώς θα λειτουργήσουν όταν θα έρθει η ώρα της ανακατασκευής διασφαλίζοντας την ποιότητα και τις συνθήκες υγιεινής. Για αυτό προτείναμε να γίνει επιτόπια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες (διοίκηση, κατασκευαστής νέας πτέρυγας, τεχνική υπηρεσία,  εργαζόμενοι μαγειρείων, και Δ.Σ συλλόγου εργαζομένων κ.α). Η απάντηση τις διοίκησης ήταν ότι θα ληφθεί σοβαρά η άποψη του συλλόγου και όταν θα έρθει η ώρα της ανακατασκευής θα γίνει η σύσκεψη που προτείναμε. 

  • Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, οι αδιαφανείς και μη αξιοκρατικές  διαδικασίες πρόσληψης ήταν το επόμενο θέμα που τέθηκε. Ο αντίλογος της  διοίκησης και ειδικά όσα αφορούν διαδικασίες φωτογραφικών προσλήψεων, και μη ανοικτής και δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος κ.α δεν ικανοποίησε το Δ.Σ και γι αυτό καταγγέλλουμε την διοίκηση  για αυτές τις ενέργειες και αφήνουμε τους εργαζόμενους και τον Λεσβιακό λαό να τις κρίνει.
  • Τέλος σχετικά με την Λέσχη εργαζομένων εξηγήσαμε τους λόγους που ο σύλλογος έστειλε εξώδικο στη διοίκηση του νοσοκομείου και καταστήσαμε σαφές ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 Συνάδελφοι –ες με αφορμή αυτή την ανακοίνωση σας ενημερώνουμε ότι η ανανεωμένη ιστοσελίδα του συλλόγου  μας www.sernomy.gr    είναι πια γεγονός, αναβαθμισμένη, σύγχρονη  στις απαιτήσεις  των εργαζομένων  και των καιρών, για μια πλήρη  ενημέρωση   σχετικά με την συνδικαλιστική δράση του συλλόγου μας και όχι μόνο.