Απόφαση του ΔΣ για τα Προβλήματα του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας

    Θέμα : Προβλήματα του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας    

  Κύριε Διοικητά

    Στην συνεδρίαση του ΔΣ 12-5-2008 παραβρέθηκαν και έθεσαν θέμα εξάντλησης λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας το  μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, στην συνεδρίαση επίσης συμμετείχε η προϊσταμένη του προσωπικού. Να σημειωθεί ότι αυτό το  θέμα ο σύλλογος σας το έθεσε  ξανά τον Οκτώβριο του 2007 όταν πάλι οι ίδιοι υπάλληλοι είχαν διαμαρτυρηθεί.

  Η διαφορά σήμερα είναι ότι ενώ τον Οκτώβριο του 2007 που μιλούσαμε για φόρτο εργασίας, οι καθαριστές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας ήταν δεκατέσσερις (14) σήμερα είναι εννιά (9) και στο τέλος της χρονιάς συνταξιοδοτούνται άλλοι δύο. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι τα πολλά προβλήματα υγείας των εργαζομένων,  η εξάντληση και ενώ έφτασε το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει την κανονική άδεια του 2007. 

   Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ορίων,  και οι καθαριστές δεν μπορούν  να συνεχίζουν να καθαρίζουν  τους χώρους που έχουν χρεωθεί. Η δυνατότητα να λυθεί το θέμα με την νέα σύμβαση του  νοσοκομείου με το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση, γι΄ αυτό σας ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στην πρόσληψη τριών (3)καθαριστών –τριων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί δημόσια προκήρυξη των θέσεων, και η επιλογή να γίνει με  κριτήρια ΑΣΕΠ.  Επειδή η λύση του προβλήματος πρέπει να δοθεί άμεσα  ο σύλλογος εργαζομένων αποφάσισε  να αντιδράσει  δυναμικά , αν εντός δεκαπέντε ημερών από την ημέρα που θα παραλάβετε την απόφασή μας, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης από την πλευρά σας (προκήρυξη των θέσεων). Συγκεκριμένα, κάθε μέρα  δεν θα καθαρίζεται και ένας  από τους χώρους ευθύνης των καθαριστών μόνιμο προσωπικό.

 Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και περιμένουμε τις ενέργειες σας.                                                                          

 

                                                                                                    Το ΔΣ