ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ             22.7.2014           

 

   H  συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι ενάντια στην αξιολόγηση  που σκοπό έχει, να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και να τιμήσει η κυβέρνηση την συμφωνία με ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ-ΕΕ για απολύσεις.
Τα αποτελέσματα που άμεσα θα υποστούμε, αν προχωρήσει η κυβερνητική "αξιολόγηση" είναι:

  • Δημιουργία δεξαμενής έτοιμων θυμάτων, που θα πέσουν στο βωμό των χιλιάδων απολύσεων που ήδη έχουν δεσμευτεί να κάνουν στο δημόσιο. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι συγχωνεύσεις - κλεισίματα υπηρεσιών και δομών, στην περίπτωσή μας φιλέτα του Νοσοκομείου προκειμένου να προκύψουν οι αριθμοί..
  • .Με την ποσόστωση του 15%, αναγκαστική "ανακύκλωση" όλου του προσωπικού σταδιακά, με τελική κατάληξη σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει καθόλου μόνιμη δουλειά, ο μισθός να είναι ο μισός ακόμα και από το σημερινό. Έρχεται εξ' άλλου νέο μισθολόγιο και ατομικός μισθός ανάλογα με το βαθμό. Θα βάζει πρόστιμο στους κακούς και bonus στους" άριστους". Ακόμα ξερίζωμα κάθε αντίστασης των εργαζομένων και κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Θα πρέπει να μην μιλάς να μη διαμαρτύρεσαι, να είσαι αρεστός στους προϊσταμένους σου και ταυτόχρονα να κοιτάς πως θα "φας" το διπλανό σου αφού δεν αρκεί να είσαι καλός υπάλληλος, πρέπει απαραίτητα να είσαι καλύτερος από το συνάδελφό σου και ας κάνετε ακριβώς την ίδια δουλειά.
  • Δημιουργία μιας ολιγάριθμης κάστας στελεχών που καμία σχέση δεν θα έχει με τον κόσμο την βάρδιας, του "γκισέ" και της "λάντζας", αφού δεν θα έχει δουλέψει ποτέ στη "βάση".  Θα πατάει στο λαιμό κάθε υφιστάμενο προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.
    Αυτονόητο είναι πως  "παράπλευρη" αλλά εξίσου σημαντική απώλεια θα έχει ο λαός που θα δεί νοσοκομεία και υπηρεσίες να κλείνουν ή να συρρικνώνονται τραγικά, που θα δεί να καταργείται οτιδήποτε "δωρεάν" έχει ακόμα απομείνει. Που θα πρέπει να ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές για μια απλή συνταγή η εξέταση.                                                      

   Που θα πρέπει να ζητιανεύει υπηρεσίες στα κοινωνικά ιατρεία.                    Που θα πρέπει να πεθάνει αν δεν έχει λεφτά!

Γι' αυτό αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί χωρίς αυταπάτες.

 Στη σημερινή  γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης  μπροστά στις εξελίξεις που αφορούν:

  • την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης» των διατάξεων του νόμου 4250/2014

 

  • τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης όπου, εξ αιτίας της πολιτικής της υποστελέχωσης και  υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, καθημερινά δίνουν μάχη για να κερδηθεί το στοίχημα της λειτουργίας του  Νοσοκομείου την επόμενη μέρα

             

 αποφάσισαν:

 

  • Απέχουμε από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης»  και ζητούν την άμεση κατάργηση του νόμου 4250/2014
  • Υπογράφουν καθολικά  το σχετικό κείμενο –συλλογής υπογραφών της ΠΟΕΔΗΝ    ενάντια  στην «αξιολόγηση» 
  • Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ όσο αφορά την αξιολόγηση, και καταθέτουμε τα έντυπα αξιολόγησης στο Σωματείο μας ασυμπλήρωτα
  • Προχωράμε  σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  στη διοίκηση  του Νοσοκομείου την μέρα  που θα επιχειρηθεί η διάθεση των εντύπων αξιολόγησης στους εργαζόμενους. 

 

           ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ