Απόφαση 1/2/2008 "Σχετικά με την διακοπή του επιδόματος θέσης των Προϊστάμενων που το έπερναν απο το Κληροδότημα"

Θέμα: Διακοπή καταβολής επιδόματος Θέσης από το κληροδότημα

 

Κύριε Διοικητά

 

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου πληροφορηθήκαμε τόσο εμείς, όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι την περικοπή του επιδόματος θέσης στους συναδέλφους που το έπαιρναν από το κληροδότημα, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση όλων.

Η υπηρεσία ενώ χρέωσε με απόφαση της, τους συγκεκριμένους συναδέλφους με καθήκοντα προϊστάμενου, πράγμα που έχει ως συνέπεια πολύ μεγαλύτερες ευθύνες, υποχρεώσεις και καθήκοντα, η ίδια δεν αναλαμβάνει τις δικές της υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα να έρχεται και να επανέρχεται η περικοπή του επιδόματος, ή στην καλύτερη περίπτωση η χορήγηση του ως υπερωρίες.

Στην άποψη ότι δεν είναι οργανικές οι θέσεις και ότι γίνεται χάρη στους συγκεκριμένους συναδέλφους, εμείς απαντάμε ότι αυτό αφορά τον τύπο και όχι την ουσία του θέματος, που είναι ότι, οι εν΄ λόγω συνάδελφοι δεν κάνουν τίποτα λιγότερο ποσοτικά και ποιοτικά από οποιονδήποτε άλλο προϊστάμενο. Αλλά ακόμα και για το τυπικό της υπόθεσης εμείς απαντάμε ότι στο παρελθών έγιναν πολλές αναμορφώσεις του οργανισμού αλλά κανείς από την Διοίκηση δεν φρόντισε να λύσει αυτά τα προβλήματα, απεναντίας επέτρεπαν να συστήνονται νοσηλευτικά τμήματα μόνο με Ιατρική Διεύθυνση.

 

Κύριε Διοικητά

 

Η καταβολή του επιδόματος πρέπει να συνεχίσει να δίνεται όπως μέχρι τώρα, από το κληροδότημα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι οποιοδήποτε επίδομα των εργαζομένων να υποκαθίσταται με καταβολή υπερωριών.

 

Επίσης θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το γεγονός ότι το επίδομα θέσης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν.3620 /2007 υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές. Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα όταν καταβάλλεται από το κληροδότημα θα συνυπολογίζεται ενώ με υπερώριες όχι, με ότι αυτό συνεπάγεται στις συντάξιμες αποδοχές των συναδέλφων.

Με βάση όσα τα παραπάνω σας ζητάμε να επανεξετάσετε το θέμα .

 

το ΔΣ