Απόφαση 1/2/2008 "Για την Μηχανογραφική άδεια οθόνης οπτικής καταγραφής"

Θέμα: Μηχανογραφική άδεια οθόνης οπτικής καταγραφής

Κύριε Διοικητά

Σύμφωνα με το άρθρο 50 παράγραφος 6 του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα Νόμος 3528/2007, ο υπάλληλος που χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή ή απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ωρών του ημερησίου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια με πλήρη αποδοχές μια (1) ημέρα ανά δίμηνο. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά μέσα στο δίμηνο το οποίο αφορά.

Κύριε Διοικητά

Αυτή την ημέρα άδειας την παίρνουν οι εργαζόμενοι της Διοικητικής Υπηρεσίας που απασχολούνται όλο το 8ωρο σε Η/Υ, όμως με βάση το νόμο ο αριθμός των δικαιούχων διευρύνεται, γι΄ αυτό χρειάζεται να καθοριστούν οι νέοι δικαιούχοι. Ήδη η υπηρεσία ξεκίνησε μια διαδικασία για να διευκρινιστεί ποιοι πληρούν τα κριτήρια της διάταξης και να αρχίσει η εφαρμογή του νόμου και σε αυτούς, όμως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Κατά την γνώμη μας η παραπάνω διάταξη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την ερμηνευτική προσέγγιση της, συνεπώς την ειδική άδεια της μιας ημέρας ανά 2μηνο την δικαιούνται οπωσδήποτε και το παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πληρεί τα κριτήρια. Παρακαλούμε να γίνει άμεσα ο καθορισμός των Δικαιούχων.

το ΔΣ