ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 15/5/13 "ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

(ΑΠΟΦΑΣΗ 1Η)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                         ΜΥΤΙΛΗΝΗ 15.5.2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος  Εργαζόμενων του Νοσοκομείου καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για προληπτική επιστράτευση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης πριν καν οι τελευταίοι  πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.                                                                                                                                Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή  διεθνή  νομοθεσία.  Η  απόφαση της κυβέρνησης εμφανίζεται ως μέσο  προστασίας των μαθητών ενώ στην πραγματικότητα είναι μια ακόμη ακραία επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης  να τρομοκρατήσει  όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στα βάρβαρα μετρά του μνημονίου .                                                                                                                                                      Οι εκπαιδευτικοί  όπως και οι υγειονομικοί  αγωνίζονται  να ανατρέψουν τις  μνημονιακές πολιτικές που μειώνουν  τις κοινωνικές  δαπάνες σ τα πλαίσια της Δημοσιονομικής προσαρμογής .                                                                                             Οι συνεχείς  μειωμένες κοινωνικές  δαπάνες  οδηγούν στην  συρρίκνωση  - απαξίωση   -  ιδιωτικοποίηση  της  Δημόσιας  Εκπαίδευσης  και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ημέρα  με τη ημέρα αυξάνονται οι πολίτες με αδυναμία της Δωρεάν πρόσβασης στις Δημόσιες Υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Υγείας .                                                                                                                                                              Ως εργαζόμενοι και  γονείς δεν δεχόμαστε  ότι το μέλλον των παιδιών μας προστατεύεται με δικτατορικές  αποφάσεις  από μια κυβέρνηση  που τσαλαπατά  τα δικαιώματα  των εργαζομένων .  Το μέλλον των παιδιών  μας δεν μπορεί  να είναι ένα  μέλλον  ανεργίας  και εργασιακής ζούγκλας.

Άμεση ανάκληση  της  απαράδεκτης  απόφασης  για  επιστράτευση  των  εκπαιδευτικών  - όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα .

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων την Πέμπτη 16 Μάη στις 7μμ, στην πλατεία Σαπφούς. Προκηρύσσουμε τρίωρη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 17 Μάη, από τις 8 - 11πμ για συμπαράσταση στην Απεργία των Καθηγητών μαζί με το σύλλογο των γιατρών στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

ΤΟ Δ.Σ.

==========================================================================================

(ΑΠΟΦΑΣΗ 2)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                               ΜΥΤΙΛΗΝΗ 15/5/13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

προς: Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

Κοινοποίηση: Γ.Σ. ΠΟΕΔΗΝ

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ & ΔΟΕ

Συνάδελφοι,

θέλουμε να σας εκφράσουμε τη διαφωνία του ΔΣ του συλλόγου μας με την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 14/5 και στάση εργασίας την Πέμπτη 16/5 και όχι την Παρασκευή 17/5/13 όπως είχαν ζητήσει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Νομίζουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε άλλες) η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ λειτούργησε και λειτουργεί ως όργανο των κυβερνητικών κομμάτων και όχι ως όργανο εκπροσώπησης των δημοσίων υπαλλήλων, εκθέτοντας το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά.

Τη στιγμή που το δικαίωμα της απεργίας έχει καταργηθεί με τις συνεχείς επιστρατεύσεις, εσείς κάνετε ακόμα τα χατήρια των κομμάτων σας, άγνωστο με ποια ανταλλάγματα.

Σας ζητούμε να συστρατευτείτε άμεσα με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς και να αποφασίσετε από κοινού αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

το ΔΣ