Ακύρωση της 14ης συνεδρίασης του ΥΣ

Προς

                                                                                ΔΣ Νοσοκομείου Μυτιλήνης

                                        

                           Υπόψη: 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

                                         Μέλη Υπηρεσιακού Συμβουλίου

                                         Διοικητικό Διευθυντή

                                         Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

                                         Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

                                         Υποδιευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας

                                         Προϊστάμενο Παραϊατρικού προσωπικού

                                               

 

 

 

Θέμα: Ακύρωση της 14ης συνεδρίασης του ΥΣ

 

 

   Με αφορμή όσα έγιναν στη 14η συνεδρίαση 29/12/08 του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΥΣ) σχετικά με τις δύο μετατάξεις  ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ως ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης,  θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε, να  ζητήσουμε την εφαρμογή του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.3528/2007  που παραβιάστηκε και τέλος την ακύρωση και επανάληψη της 14ης συνεδρίασης του ΥΣ.

   Συγκεκριμένα στο άρθρο 73 του Ν.3528/2007  που αφορά την διαδικασία μετατάξεων μεταξύ άλλων στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι «το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οφείλει να αποφανθεί εντός δύο (2) μηνών το αργότερο, αφού συνεκτιμήσει τόσο την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων του κλάδου στον οποίο ζητεί να μεταταγεί, όσο και τις ανάγκες της υπηρεσίας»

 

   Πρώτη περίπτωση παραβίασης: Θεωρούμε ότι, για να είναι σε θέση το ΥΣ να συνεκτιμήσει και τις ανάγκες της υπηρεσίας θα πρέπει να έχει την σχετική εισήγηση του προϊστάμενου του υπαλλήλου που πρόκειται να μεταταγεί -όχι κατ’ ανάγκη του άμεσου προϊστάμενου – με σκοπό, να ληφθεί  υπόψη αν υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες από την πραγματοποίηση της  μετάταξης.

  Η ύπαρξη εισήγησης του προϊστάμενου του υπαλλήλου που πρόκειται να μεταταγεί, είναι απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει ΜΟΝΟ, εκεί που δεν υπάρχει βούληση της διοίκησης για πραγματοποίηση της μετάταξης, όπως για παράδειγμα όταν πρόκειται για νοσηλευτικό προσωπικό. Θα πρέπει να υπάρχει πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εισήγηση αυτή αποτελεί το αποκλειστικό κριτήριο.

 

   Στην περίπτωση των δέκα -αρχικώς- αιτήσεων, για την κάλυψη των δυο  θέσεων ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού το πρόβλημα είναι ότι, εισήγηση υπήρξε μόνο από την  Διευθύντρια της Ν.Υ. για τους υπαλλήλους νοσηλευτικό προσωπικό.  Είναι φανερό πως δεν ζητήθηκαν εισηγήσεις -από τον Υποδιευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον Προϊστάμενου Παραϊατρικού Προσωπικού - στις δύο επίμαχες περιπτώσεις  γιατί τότε δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν οι μετατάξεις, μιας και   πληρώνουμε από το κληροδότημα Εμφανιστές Χειριστές και έχουμε ιδιωτικό συνεργείο ηλεκτρολόγων για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

   Για τους τρεις άλλους εργαζομένους που ασκούν ήδη τα καθήκοντα τους σε θέση ανάλογη με αυτή που διεκδικούν δεν τίθεται θέμα.

 

Δεύτερη περίπτωση παραβίασης: Στο ΥΣ έπρεπε να εξεταστούν και οι δέκα αιτήσεις μετατάξεις και όχι μόνο οι πέντε από αυτές. Το ΔΣ του νοσοκομείου έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει και να ιεραρχεί τις υπηρεσιακές ανάγκες (πράγμα που έκανε επιλεκτικά)   δεν έχει όμως την αρμοδιότητα  να εξετάζει και να απορρίπτει αίτημα μετάταξης γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα  του ΥΣ.

 

Τρίτη περίπτωση παραβίασης: Αφορά την απόφαση του ΥΣ  να μην καλυφθεί η μία εκ των δύο θέσεων με μετάταξη σύμφωνα με το έγγραφο αίτημα του Διοικητή με αρ.πρωτ. 20105/29.12.08. Ουσιαστικά με αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό τρόπο   Διοικητής και ΥΣ -με την απόφαση του- κατάργησαν το ΔΣ του νοσοκομείου, και διέκοψαν μια διαδικασία που ξεκίνησε με την απόφαση 8856/2.6.08 του οργάνου, με την οποία έγινε πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για  την κάλυψη με μετάταξη  και των ΔΥΟ θέσεων ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού.

 

Να σημειωθεί εδώ και η παραβίαση του  δίμηνου χρονικού ορίου, μέσα στο οποίο το ΥΣ όφειλε το αργότερο να αποφανθεί.

 

  Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την  ακύρωση και επανάληψη της 14ης συνεδρίασης του ΥΣ στην οποία να εξεταστούν και οι δέκα αιτήσεις για την κάλυψη και των δύο θέσεων ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού.

 

 

 

 

                                                                                                     Το ΔΣ