24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

           24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που ανέλαβε με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 - 2018 (Ν.4254/2014), προωθεί τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται χρόνο με το χρόνο

  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΚΟΥΜΕ συνεχώς από την κυβέρνηση. Κανείς όμως νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε «ποδιά» τα τέσσερα τελευταία έτη στο Νοσοκομείο, παρ’ ότι αποχώρησαν πάνω από 100 συνάδελφοι με συνταξιοδότηση.   Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί εξαιτίας των επικείμενων νέων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.  Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα με τη γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή. Μετακυλύει το κόστος της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.

   2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι αποκλεισμένοι από το Σύστημα Υγείας. Επικοινωνιακά η κυβέρνηση προωθεί την πρόσβαση των ανασφάλιστων. Το κόστος όμως θα πληρώνουν οι εξανεμισμένοι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων.

  Μόνο στις κυβερνητικές εξαγγελίες συναντάνε οι πολίτες το Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας με καθολική και εύκολη πρόσβαση. Στην πραγματικότητα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληρώνουν από την τσέπη τους.

    Στο συρτάρι του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται νέες Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, Κλινών, Κλινικών και Οργανικών Θέσεων. Επίσης η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών.  Μετά την φύλαξη, τις δευτερογενείς διακομιδές και τις μεταφορές των Νοσοκομείων, ετοιμάζεται η εστίαση και το σύνολο των εναπομεινάντων υπηρεσιών.

  Η ΕΠΥ προκήρυξε διαγωνισμό για την εκχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων.  Μνημονιακοί  Νόμοι προβλέπουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε όλες τις ειδικότητες (προσλήψεις με μπλοκάκια).  

  . Ο Υπουργός Υγείας έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά της κυβέρνησης. Από τις 12.500 διαθεσιμότητες του έτους 2014 έδωσε πάνω από 10.000 (υγειονομικοί υπάλληλοι πρώην ΕΟΠΥΥ, οδηγοί, φύλακες συνέχεια των 1.665 υγειονομικών από τα 8 καταργημένα Νοσοκομεία). Και είναι πάντα πρόθυμος.                                         

  Ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η ψήφιση στη Βουλή του Νόμου που συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων. Η πολυμετοχική αυτή Εταιρεία θα διαχειρίζεται τους συνολικούς πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία με αποτίμηση της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους). Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης μετοχών στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.
Την πολιτική υγείας θα την ασκεί η εν λόγω Ιδιωτική Εταιρεία που θα λειτουργεί ως ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Το Κράτος σταδιακά θα καταργήσει την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.

  Δούρειος Ίππος, για να περάσει η πολιτική της λιτότητας, οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στα Κοινωνικά Αγαθά, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, είναι το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ αυτή τη ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ. Εμείς μάλιστα οι Υγειονομικοί που σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, με εργασιακή εξουθένωση, με καταστρατήγηση των στοιχειωδών θεσμοθετημένων δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας (πενθήμερο, κανονικές άδειες, 8ωρη απασχόληση) προσφέρουμε υψηλής ποιότητας Ιατρικής, Νοσηλευτικής Φροντίδας και Υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Είναι βέβαιο ότι θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομέας και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες. 

 Στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από την τσέπη. Όσοι έχουν.                                                                                                                                                                               Οι υπόλοιποι στον Καιάδα ή στη φιλανθρωπία.

 

                                        ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
• ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
• ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

  • 1.10.14 ΤΕΤΑΡΤΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00ΠΜ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

 

  • 2.10.14 ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00ΠΜ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

           ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ.

            ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

 

        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

         ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν .ΛΕΣΒΟΥ