Πρωτοφανές Θράσος

<<Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το Βόδι>>  λέει ο λαός μας για αυτούς  που ενώ θα έπρεπε να απολογούνται για τα έργα και τις ημέρες τους … βγαίνουν κι από πάνω.

<< Μετά από 2+ χρόνια (πρωτοφανές) πληρώθηκαν οι πρόσθετες αμοιβές των Ν/Δ του 2014...>> μας λέει σε ανάρτηση του στο fb ο αγαπητός συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και στέλεχος της ΝΔ για να καταλήξει ειρωνευόμενος μεταξύ πολλών θαυμαστικών !!!! <<…ότι  αξίζει να το .......γιορτάσουμε>>.

Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από τον Μάρτιο του  2014 [Κυβέρνηση ΝΔ -Διοίκηση Μουζάλα] ξέραμε -από ενημέρωση του  Διοικ. Διευθυντή – στο σωματείο, ότι ο προϋπολογισμός για τις ώρες της χρονιάς είχε μεγάλες περικοπές κι έτσι θα έμειναν απλήρωτοι & ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2-3 μήνες. 

Να εξηγήσουμε ότι το απλήρωτοι μήνες συμβαίνει  κάθε χρονιά,  το ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. Πράγμα που  σημαίνει πως ακόμα και αν υπήρχαν λεφτά την επόμενη χρονιά, οι μήνες εκτός προϋπολογισμού ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ.

Έτσι έμειναν απλήρωτοι 3 μήνες ΙΟΥΝΙΟΣ [για να μην ξεχνιόμαστε],  Νοέμβριος & Δεκέμβριος 14. [οι 2 τελευταίοι εκτός Πρ.]

Μόλις ανέλαβε η νεα κυβερνηση πληρώθηκαν τον Φλεβαρη του 2015 όλα τα οφειλόμενα ΕΝΤΟΣ προϋπολογισμού από το 2012. Έτσι πληρώθηκε ο  Ιούνιος 2014 όχι όμως οι 2 άλλοι μήνες.

Αυτό λοιπόν που είναι  πρωτοφανές  στα 30 χρόνια σχεδόν που δουλεύω είναι να μένουν  εκτός προϋπολογισμού και φεσωμένες οι δεδουλευμένες ώρες των εργαζομένων.

Δικαιούμαι εδώ να  ρωτήσω  την ΔΑΚΕ τι ενέργειες έκανε επί 10 μήνες  που ήταν γνωστό το πρόβλημα ώστε να μην   δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Δηλαδή να αναθεωρηθεί κατά +72.000 ο προϋπολογισμός;

Κι ενώ η απάντηση εδώ είναι ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ και η πλήρη αδιαφορία, οι κατηγορούμενοι μεταμφιεστήκαν σε κατήγορους –το προηγούμενο διάστημα- ζητώντας τα ρέστα από το προεδρείο του ΔΣ γιατί δεν διεκδικούσε επαρκώς τα οφειλόμενα.

Θυμίζω λοιπόν απέναντι στο τίποτα το δικό τους, τι κάναμε εμείς :

  1. Εκδώσαμε 4-5 δελτία τύπου διαμαρτυρίας & και σε κάθε ανακοίνωση απεργίας ήταν το 1ο αίτημα.
  2. Κάναμε άλλες τόσες έγγραφες διαμαρτυρίες  στο Υπ.Υγ.
  3. Ενημερώσαμε όλους τους βουλευτές του Νησιού.
  4. Πραγματοποιήσαμε 2 παραστάσεις  διαμαρτυρίας που έγιναν δημόσια σε 2 υπουργούς [ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ & ΞΑΝΘΟ]
  5. Στη συνέχεια έγινε παράσταση 2 μελών του ΔΣ  στο Υπ.Υγ.
  6. Κλιμάκωση του αγώνα με Κατάληψη του γραφείου διοίκησης.
  7. Προκαλέσαμε  επερώτηση του Βουλευτή Γ. Πάλλη &
  8. Τέλος πραγματοποιήσαμε ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Υπ.Υγ. όπου πετύχαμε ακρόαση από τον Αν. Υπουργό Υγείας. Που υιοθέτησε  την πρόταση του συλλόγου –πραγματοποίησε επιτόπου σύσκεψη όλων των υπηρεσιακών παραγόντων κι έδωσε άμεσα λύση. Λύση που αφορούσε 10δες άλλα νοσοκομεία με απλήρωτες εκτός προϋπολογισμού ώρες από το 2013.

Αυτό όμως που ήταν 2πλα και 3διπλα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ είναι το γεγονός ότι πριν 3 μήνες που κατέθεσε την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ το Υπ.Υγ. που σήμερα μας επιτρέπει να πάρουμε τα οφειλόμενα του 2014, η ΝΔ  ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ.

Κι εκεί που περιμένει κανείς από την <<ανεξάρτητη>> ΔΑΚΕ να πει τι κάνετε ΡΕ….!!!,  αυτή παθαίνει αφωνία… για να ξαναβρεί τη λαλιά της την ημέρα που καταβάλλονταν  επιτέλους  τα δεδουλευμένα του 2014 για να μας πει πως υπήρξε πρωτοφανή καθυστέρηση.

Και βεβαίως δεν θα διαφωνήσει κανείς για την καθυστέρηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο … όμως το θράσος ορισμένων έσπασε όλα τα κοντέρ…

 

 ΥΓ- 2 ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα:

  1. Μετά την νομοθετική ρύθμιση την δική μας βρέθηκε νοσοκομείο με οφειλόμενα από το 2009 που ρυθμίστηκαν με την ψήφιση νόμου για την ψυχική υγεία.
  2. Η  ΠΟΕΔΗΝ παρότι κατέβασε  αλόγατα και  άμαξες… έχτισε το ΥΥ … έκανε 10δες κινητοποιήσεις  στα 2 τελευταία χρόνια,   στις 100δες σελίδες με τις οποίες καταγγέλλει την κυβέρνηση  δεν  βρήκε να γράψει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για να απαιτήσει λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα  τις ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΫ ΩΡΕΣ των νοσοκομείων.
Image: