Πρός τους εργαζόμενους

Προς τους Εργαζόμενους

Προκειμένου να πλήξουν το βιοτικό επίπεδο   το δικαίωμα στην ξεκούραση το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία( δια χειρoς Λοβέρδου) εισήγαγαν και στο δημόσιο την εργασιακή μορφή "με μπλοκάκι".

Η ιστορία δεν είναι τωρινή ούτε  τα μνημόνια φταίνε. Η ιστορία ξεκίνησε  στα χρόνια των παχιών αγελάδων τότε που μέσα στην τρελή χαρά  της ευδαιμονίας και των φτηνών δανεικών τότε που επικρατούσε η άποψη ότι κοροϊδεύουμε τους κουτόφραγκους τους Ευρωπαίους , τότε που ο Σημίτης και ο τωρινός υπουργός οικονομικών μας έβαζαν στον σκληρό πυρήνα του ευρώ , από τότε άρχισαν να ξεκολλάνε λιθαράκι- λιθαράκι  το οικοδόμημα της σταθερής και μόνιμης εργασίας  και του 8ωρου. Οι τότε συνδικαλισταραδες και εργατοπατέρες παζάρευαν την κάθε αύξηση  με αντάλλαγμα   τα στραβά τα μάτια στα στειτς  τα 4ωρα τα συνεργεια καθαρισμου κλπ ,αλλα δεν είναι τις ώρας τώρα.

Βαφτίζουν  τους εργαζόμενους εργολάβους αλλά τους ζητούν να προσφέρουν εξαρτημένη εργασία.

Τα μπλοκάκια στο δημόσιο είναι οι αντίστοιχες ατομικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε χειρότερη μορφή .

Η ανάγκη για δουλεία μέσα σ αυτό το ζοφερό περιβάλλον που ζούμε κάμπτουν κάθε αντίσταση  στον εργαζόμενο για έστω στοιχειώδη διαπραγμάτευση διαθέτοντας την αξία της εργασίας του για ένα κομμάτι ψωμί.

Μη εφαρμόζοντας το νόμο της  έστω μιας προς 10 πρόσληψης αλλά προς αποχωρήσεις ασκούν πίεση στους χώρους δουλειάς  (εντατικοποίηση εργασίας ωφελούμενα ρεπό) ώστε οι εργαζόμενοι να δεχτούν τα μπλοκάκια προκειμένου να ανακουφιστούν.

Το χρύσωμα του χαπιού ώστε  να συμφωνήσουν τα συνδικάτα σε 1200 ευρώ μηνιάτικο  ή να συμμετέχει εκπρόσωπος εργαζομένων σε επιτροπή επιλογής μαζί με την διoίκηση προκειμένου να μην γίνονται με απευθείας ανάθεση (ρουσφέτι) απεμπολλεί το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλεία όπως περιγράφεται και στα καταστατικά των συνδικάτων.Μονιμοποιεί δε τις ελαστικές μορφές εργασίας αυτές που περιγραφόταν πριν από μερικά χρόνια ότι ίσχυαν στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής όπου είχε εγκατασταθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογική διαπραγμάτευση και συλλογικές συμβάσεις εργασίας που κατοχειρώνουν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή θα κινητοποιησουν  τον εργαζόμενο και με τις δυνάμεις του θα βγάλει την χωρά απ το τέλμα   και θα οδηγήσει την χωρά  σε υγεία ανάπτυξη.  Χωρίς αξιοπρεπή εργασία  γρανάζι δεν γυρνά....

Προκειμένου να προστατέψουμε τους ίδιους τους εργαζόμενους απ την σύγχρονη σκλαβιά της ελλαστικής εργασίας  και να αποτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γένια εργαζομένων με αξιοπρεπή δουλεία,

 

  • Καταδικάζουμε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας
  • Καμία πρόσληψη με μπλοκάκι
  • Συνδράμουμε τους εργαζομένους " με μπλοκάκι" να διεκδικήσουν τα δίκια τους.
  • Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις για αξιοπρεπή εργασία.

Αγωνιστική Ενότητα - Αυτόνομη Παρέμβαση

Image: 

Comment: 

μπλοκακια, συμβασεις 2μηνες, εξαμηνες, ιδιωτικα συνεργεια. Μονο με μονιμο πρωσοπικο οπου θα αμοιβετε το ιδιο, με τον συναδελφο του που κανει την ιδια εργασια θα μπορεσει να παει μπροστα το συστημα. πρεπει ολοι να παρουν μια ξεκαθαρη θεση επ αυτου. πολλεσ φορες και εγω ειχα ταλαντευετει αλλα τελικα μονο με ισσ σχεσεισ εργασιας δινεισ την επιλογη της αξιοπρεπους διαβιωσης στον εργαζομενο.