ΑΠΟ ΤΟ LESVOSNEWS.COM

Όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μακρά προεκλογική περίοδο και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού. Έτσι μετά από σιγή ολίγων μηνών άρχισε πάλι το πανηγύρι στο νοσοκομείο.

Έτσι μαθαίνουμε για  μετακινήσεις προσωπικού σε ευάρεστες γι αυτούς θέσεις ενώ το πλήθος των υπαλλήλων  και κυρίως των νοσηλευτριών να εργάζονται αδιάλειπτα για να μπορέσουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο παρα τα 3000 οφειλόμενα ρεπό. Άραγε αυτή η συνεχής καταστρατήγηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για 2 ρεπό εβδομαδιαίως για 12 ωρη ανάπαυση μεταξύ βαρδιών και με μια νύχτα εργασίας την εβδομάδα, αλλά και τα 3000 οφειλόμενα ρεπό δεν είναι αφορμή για να επισκεφτεί το σωματείο εργαζομένων καθώς και η εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου τον εισαγγελέα;

Βέβαια η διοίκηση  του νοσοκομείου δεν έμεινε εκεί, έχει προχωρήσει  σύμφωνα με πληροφορίες για ακόμα μια φορά σε προσλήψεις με μπλοκάκι χωρίς να  μαθαίνει ποτέ κάνεις  περισσότερες λεπτομέρειες.... Ποια ήταν άραγε η απόφαση του εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ επί του θέματος;  Αν λάβουμε υπ’ όψιν  τις παλαιότερες  αποφάσεις ήταν υπερ. Πόσο νόμιμο είναι άραγε ένας δημόσιος οργανισμός να προσλαμβάνει προσωπικό έστω και υπό αυτό το καθεστώς χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό;  Δεν είναι επιεικώς ύποπτο;

Μετά έχουμε και το πρόσφατο γεγονός της έλευσης των σχολικών φυλάκων σαν ΥΕ βοηθοί υγειονομικού προσωπικού. Σαν βοηθοί υγειονομικού προσωπικού δουλεύουν μόνο οι 6, οι υπόλοιποι ’’χαμένοι στη μετάφραση’’.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνει για τις μετατάξεις των εργαζομένων που έχουν τελειώσει σχολές ΔΕ, κάτι που η διοίκηση είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει μετά την τοποθέτηση των σχολικών φυλάκων, αλλά και αν ακόμα συμβεί να είστε σίγουροι ότι  θα βολευτούν οι ημέτεροι. Έχουν τον τρόπο τους.

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουμε νοοτροπία έστω και λίγο αποβλέποντας το κοινό καλό και όχι τα ψηφαλάκια

Image: