ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.3.2015

 

 

Την εποχή των Μνημονίων ή του Προγράμματος Γέφυρας, της Τρόικας ή των θεσμών, όπως και να τα ονομάσει κανείς όλα αυτά, ο παρονομαστής είναι ο ίδιος με το πρόσημο αρνητικό. Οι εργαζόμενοι του ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι τις πρόσθετες αμοιβές, νυχτερινά και εξαιρέσιμα του Ιουνίου και Νοεμβρίου του 2014, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου του 2015.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας παρόλο που ήταν Τεκτονικές και έφεραν τα πάνω κάτω, η λογική του μπαταξή κράτους απέναντι στους εργαζόμενους δε λέει να αλλάξει και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

 

Οι πρόσθετες αμοιβές παρόλο που στις 24/12/2014 είχαν γίνει νόμος του Ελληνικου κράτους να πληρωθούν με κονδύλι 24.000.000 ευρώ πανελλαδικά με το Ν.4316/14, εντούτοις δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

 

Όπου και αν απευθυνθήκαμε μας εμπαίζουν και αισθανόμαστε σαν μπαλάκι από τον έναν στον άλλο, και το περιπαιχτικό γαιτανάκι συνεχίζεται. Η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε είναι πως υπεγράφη τελικά από τον Υπουργό Οικονομικών και θα βγει σύντομα στο Φ.Ε.Κ., αλλά θα δούμε πότε.

 

Αν συνδιαστούν αυτά με τις εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού, την οικονομική ασφυξία των Νοσοκομείων, οι μετατάξεις που υποσχέθηκε ο προηγούμενος Υφυπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος και δεν έγιναν ποτέ, έφτασαν τον κόμπο στο χτένι.

 

Προτάσσοντας το συμφέρον του Λεσβιακού λαού και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη 10/03/2015, την ίδια ημέρα δηλαδή που επρόκειτο να επισκεφθεί το Νοσκομείο μας ο Διοικητής της 2ης Υπε Πειραιώς και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Παπαρούπας, ο οποίος τελικώς αντικαταστάθηκε.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η συμμετοχή όλων μας στη στάση εργασίας καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση θα φέρουν αποτέλεσμα.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

 

ΤΟ Δ.Σ.