"ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ " Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφιστήκαν στη Βουλή  από τη μνημονιακή  Κυβέρνηση ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ)κατ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα. 

  Η επίθεση στους εργαζόμενους σταματημό δεν έχει, ξεκινούν οι απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της λεγόμενης "διαθεσιμότητας". Πρώτα θύματα της επίθεσης αυτής, στο νησί μας, είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται αν οδηγούνται σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες στο νησί, αν δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θυσιάζουν τους εργαζόμενους για να πάρουν τη "δόση", για να ικανοποιήσουν τους τοκογλύφους και το κεφάλαιο.

  Οι εργαζόμενοι δικαίως αντιδρούν κλιμακώνοντας τον απεργιακό  τους αγώνα.  Στηρίζουμε τον αγώνα τους και στεκόμαστε δίπλα τους. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα μαστέ σίγουρα εμείς. Δεν θα σταματήσουν τα βάρβαρα μέτρα και την εξουθένωση των εργαζομένων. Μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις, να ανατρέψουμε την επίθεση στα εργασιακά μας  δικαιώματά μας με αγωνιστικό μέτωπο όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.    Όχι στις ‘διαθεσιμότητες' - απολύσεις .

                                                                                  ΤΟ Δ.Σ