Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στιριζει τις κινιτοποιησεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

"Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα

των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για:
1.       Την οικονομική ασφυξία του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
2.       Την εγκληματική έλλειψη προσωπικού.
3.       Την μη καταβολή των πρόσθετων αμοιβών
4.       Την μη κατάργηση μέχρι στιγμής του 5ευρου στα Νοσοκομεία, και του 1 ευρώ στη συνταγογράφηση.
Τα πλέον των 5 χρόνων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία όλες τις δομές του δημοσίου και κυρίως αυτές που σχετίζονταν με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών όπως παιδεία και υγεία. Προφανώς οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 5 μαύρα μνημονιακά χρόνια είχαν χρώμα, είχαν απόχρωση και στόχευση όπως εξάλλου λέγαμε ως συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και χρόνια. Είχαν στόχο την ιδιωτικοποίηση, είχαν στόχο την πλήρη εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κυριαρχούν στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και οι κυβερνητικές πολιτικές που πειθήνια εφάρμοζε  τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στην εγκληματική έλλειψη προσωπικού, στην συσσώρευση χρεών, στην αποδόμηση του χώρου της υγείας από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, με την ανοχή ή και στήριξη μερίδας και συνδικαλιστών (όταν το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αγωνιζόταν ενάντια στην επιβολή του 5ευρου και του ενός ευρώ για κάθε συνταγογράφηση) φέρουν εξολοκλήρου την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.  
Το ΝΤ Λέσβου παλεύει συλλογικά για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που μας έφερε ως εδώ, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Για αυξήσεις στις αποδοχές, να παρθούν πίσω οι περικοπές των μισθών, για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού – βοηθητικού προσωπικού και ιατρών. Παλεύουμε με όλο το λαό για να καταργηθούν τα χαράτσια στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, να μειωθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα, να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Διεκδικούμε από τη νέα κυβέρνηση να επισπεύσει τις δεσμεύσεις της για κατάργηση των πολιτικών του μνημονίου στο χώρο της υγείας. Διεκδικούμε το πλαίσιο αιτημάτων που είχαμε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια όπως αυτό αποτυπώθηκε και από την τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. 
Καλούμε και στηρίζουμε για την προσεχή Τρίτη 10/03/2015 στη στάση εργασίας – παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων από ώρα 10:00 μέχρι τις 13:00 και συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου.  
Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ"