Να αλλάξει ο απαρχαιωμένος οργανισμός του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης

O Γιώργος Μανουσάκης μέλος του Γενικου Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισκέφθηκε στις 24/11 τη Λέσβο και μίλησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των προσπαθειών της ΠΟΕΔΗΝ να συντονιστεί με τα σωματεία και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για να  δημοσιοποιούνται τα προβλήματα τους.

«Με τη διαπραγμάτευση φοβόμαστε πάρα πολύ ότι θα την πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι και οι μισθωτοί.  Αναρρωτιόμαστε για το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων και το συνδικαλιστικό νόμο, όπου μπορεί να προκύψει περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι θα  πρέπει να οργανωθούν και να αντιδράσουν στις πιέσεις της τρόϊκας και των ντόπιων συμβούλων της» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα για την απεργία μίλησε και ο ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΜυτΙλήνης Χαράλαμπος Μαλλιάκας. «Μπορεί για κάποιους η απεργία να είναι αναποτελεσματική, είναι όμως το μόνο μέσο που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε όλα τα βάρβαρα μέτρα που πέρασαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων».

Για το Νοσοκομείο

«Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι φανερό ότι στηρίζεται σε ένα απαρχαιωμένο οργανισμό εσωτερικής  λειτουργίας που δεν είχε προβλέψει και δεν θα μπορούσε άλλωστε την εξέλιξη με νέες κλινικές, οπότε το προσωπικό που αναλογεί στον οργανισμό είναι πολύ λιγότερο απ΄αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να δουλέψει το «Βοστάνειο» . Συνεπώς απαιτείται άμεση αλλαγή του οργανισμού ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν διογκωθεί λόγω και του προσφυγικού, και να προκύψουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει αυτή η μόνιμη βιομηχανία των ελαστικών σχέσεων  εργασίας. ι΄αυτό γιατί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης επικρατούν «συνθήκες γαλέρας» σε όλες τις υπηρεσίες, με εξαίρεση την ιατρική,  όπου βρίσκονται εργαζόμενοι με μπλοκάκι ή εργολάβοι» εξήγησε από την πλευρά του ο Γ. Μανουσάκης.

Ανθή Παζιάνου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «ΕΜΠΡΟΣ»  ΣΤΙΣ 25/11/16