Επιστολή στην Διοίκηση με θέμα την Προβληματική Λειτουργία του ΔΣ και την Εκκαθάριση των Τελεσίδικων Δικαστικών Διεκδικήσεων

Κύριε Διοικητά,

     Πρόσφατα δηλώσατε, σε τοπικά Μ.Μ.Ε  ότι  η   αδυναμία σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου οφείλετε στο γεγονός της μη συμμετοχής  του εκπροσώπου των εργαζομένων και ότι δεν θα είχατε καμιά αντίρρηση να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου εξέτασε τη δημόσια δήλωση σας και σημειώνει τα εξής :

  • Η πραγματική αιτία της μη σύγκλισης του Δ.Σ. του νοσοκομείου δεν είναι η μη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων, δεδομένου ότι από τα επτά    (7) μέλη και τα ισάριθμα αναπληρωματικά που απαρτίζουν το συμβούλιο απαιτούνται μόνο τέσσερα για να υπάρξει απαρτία.

 

  • Η μη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων οφείλεται στις παράνομες αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. του νοσοκομείου μετά τις εθνικές εκλογές. Το Δ.Σ. του συλλόγου  δεν επιθυμεί να εμπλακεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

  • Δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου για θέματα «αναγκαία και εξαιρετικά επείγοντα για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου», σύμφωνα με την υπ’ αρ.πρωτ. ΔΥ1δ/οικ 134591/9.10.2009 εγκύκλιο της Υπουργού Υγείας. Όμως μερικά από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη είναι θέματα που δεν εμπίπτουν στο πνεύμα της ως άνω εγκυκλίου.

 

  • Αν τώρα επιθυμείτε να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης των δικαστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων καθώς και η αντιμετώπιση κάποιων από τα έχοντα επείγοντα χαρακτήρα θέματα δεν έχετε παρά να προσαρμόσετε  την Η.Δ. Σε καμιά όμως περίπτωση ο εκπρόσωπος μας δεν θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση των Κληροδοτημάτων.

 

Το ΔΣ