ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΕΦΗΒΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την αγανάκτηση του για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου νοσηλευτή την ώρα άσκησης των καθηκόντων του στο ξενώνα εφήβων «το σπίτι», όπως και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

 

Το ΔΣ του σωματείου, η Ιατρική Υπηρεσία, η Νοσηλευτική Διεύθυνση, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα καθώς και οι εργαζόμενοι του ξενώνα είχαν κατ΄ επανάληψη επισημάνει κατά το παρελθόν τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που παρουσιάζονταν στον εν λόγω ξενώνα. Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τους τρόφιμους και εργαζόμενους! 

 

Οι όποιες αναφορές, υπομνήματα και καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υγείας της 1ης Υπε κλπ, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ποτέ στο παρελθόν.  Δε δόθηκε καμία λύση στα προβλήματα που καταγγείλαμε ως σωματείο με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας. 

 

Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν στην ψυχική υγεία αλλά και γενικότερα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση αφήνοντας τη βορά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, θεωρούν ότι οι  εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να  δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω των συχνών επιθέσεων που δέχονται. 

 

Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

 

  1. Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για αυτό το τραγικό συμβάν προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
  2. Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ