Γιατί τόση πρεμούρα; ...Μα για να αποφύγουμε την λαιμητόμο.

Με όλο αυτο τον θόρυβο την έλλειψη ενημέρωσης και ψύχραιμης συζήτησης,   θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς …Καλά ρε Κ.Κουτσ. γιατί τόση πρεμούρα με την Αξιολόγηση [Αξ];

Ξέρω ότι πολλοί απο μας φοβόμαστε οποιαδήποτε Αξ. Ειδικά μετά το τερατούργημα Μητσοτάκη που συνέδεσε τις Αξ. με τιμωριτικές διαδικασίες και απολύσεις.  

Εδώ ακριβώς κρύβετε και η ουσία της στάσης μου απέναντι στη σημερινή Αξ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται εδώ και δεκαετίες και  δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα μέχρι το 2014 και την εφαρμογή της Αξ. Μητσοτάκη. Δώσαμε την μάχη ενάντια σε αυτή και νικήσαμε γιατί είχαμε το δίκιο & την κοινωνία με το μέρος μας. Αυτή στάθηκε στο πλάι μας γιατί δεν αρνηθήκαμε γενικά την Αξ. μας, αλλά το συγκεκριμένο αυθαίρετο, άδικο & αυταρχικό σύστημα.

Είναι βέβαιο ειδικά αυτή την περίοδο που οι  Δημ. Υπ.   στοχοποιούνται, αργά ή γρήγορα θα αξιολογηθούμε με ΚΑΠΟΙΟ σύστημα Αξ.  Αυτό θα είναι είτε:

  • ένα δημοκρατικό σύστημα που θα στοχεύει στην βελτίωση τόσο των υπηρεσιών όσο και των Δημ.Υπ.  
  • ένα αυταρχικό σύστημα ανάλογο της αξιολόγησης Μητσοτάκη.

Αυτό είναι λοιπόν που φοβάμαι, αν τελικά επικρατήσει  η σημερινή αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη* άρνηση του σημερινού συστήματος, να οδηγηθούμε   αύριο <<ως πρόβατα στη σφαγή>>- αφού θα έχουμε πρώτα  δυσφημιστεί με τα γνωστά …<< αυτούς που τους πληρώνουμε & δεν δέχονται να αξιολογηθούν …>>, <<οι τεμπέληδες…>> κ.α. κοσμητικά,  σε  Αξ. λαιμητόμο .

Χωρίς σύμμαχο την κοινωνία  θα είμαστε ο εύκολος στόχος να παραδοθούμε ως έρμαια  στην πυρά μιας αυταρχικής αξιολόγησης.

Φοβάμαι όμως πως τότε θα είναι πολύ αργά.

[ * Η ΑΔΕΔΥ δεν έχει εκφράσει καμία αντίρρηση. Η ΠΟΕΔΗΝ που ζητά την απόσυρση δεν αναφέρει κανένα συγκεκριμένο λόγο, πχ στο άρθρο Χ υπάρχει το Α και Β σημείο. Σε αντίθεση με την Αξ. Μητσοτάκη που ξέραμε κάθε αρνητικό σημείο στην λεπτομέρεια του.]

Image: