Για τις πρόσθετες αμοιβές

Με αφορμή  <<ανεύθυνες >>  ενημερώσεις που παραπληροφορούν  σχετικά με τις πρόσθετες αμοιβές  -που προκειμένου  να πλήξουν το ΔΣ του συλλόγου- πλήττουν την λογική , την αλήθεια αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων της οικονομικής υπηρεσίας  έχω πω τα παρακάτω:

1.    Επειδή διαπιστώθηκε μια επιπλέον καθυστέρηση  σχετικά με τις ώρες Μαΐου χρειάστηκε να κινητοποιηθεί το ΔΣ ΣΕΡΝΟΜΥ αλλά κυρίως οι  συνάδελφοι της Οικ. Υπ. , ο κλητήρας και η υπάλληλος που πραγματοποιεί τον έλεγχο των ενταλμάτων στο Γραφείο του Παρέδρου ώστε τελικά να μπορούν να πληρωθούν  στις 27/8. [Για αυτή τους την κινητοποίηση τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.]

2.    Και με παρέμβαση του ΔΣ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια να μπορέσουν να πληρωθούν έως 10/9 τα αναδρομικά -από την αύξηση του ωρομισθίου- του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017.

3.Γενικά να πούμε πως όσα Νοσοκομεία συνεργάζονται με το ΗΔΙΚΑ είναι καθυστερημένα στην πληρωμή τους κατά ένα μήνα επιπλέον.

4. Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην επιχορήγηση του 3ου τριμήνου των πιστώσεων για τις ώρες & υπερωρίες. Η  ενημέρωση που έχουμε είναι ότι  αυτή θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου. Η πρόταση του συλλόγου που έγινε προς την διοίκηση και τον διοικητικό διευθυντή είναι <<να είμαστε έτοιμοι ως υπηρεσία μόλις ρθει  η επιχορήγηση να πληρώσουμε Ιούνιο & Ιούλιο>> . Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι που εμπλέκονται θα κάνουν για αυτό, ότι περνά από το χέρι τους.

5.Το ΔΣ του ΣΕΡΝΟΜΥ ούτε καθησυχαστικό είναι, ούτε ανησυχητικό αλλά μιλά με βάση την κοινή λογική. Εφόσον τις  2 προηγούμενες χρονιές πληρώθηκαν στο ακέραιο όλες οι <<Ώρες>> αλλά και οι οφειλές προηγούμενων υπουργών, εφόσον για 3 χρονιές είχαμε σημαντική αύξηση του κονδυλίου  των ωρών για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τώρα που προκύπτει πρόβλημα και καθυστέρηση λόγω τις μεγάλης αύξησης του ωρομισθίου, θεωρήσαμε λογικό να δώσουμε πίστωση χρόνου, ώστε να δοθεί η επιπλέον επιχορήγηση για την οποία δεσμεύτηκε το υπουργείο.

ΟΜΩΣ δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Η πίστωση χρόνου σε λίγο καιρό τελειώνει και αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις θα περάσουμε από τις προφορικές διαμαρτυρίες σε δυναμικότερες μορφές πίεσης.

ΥΓ-1.Αν μη τι άλλο  δεν είμαστε ξέγνοιαστοι όπως κάποιοι άλλοι που έβλεπαν το 2014 να μένουν απλήρωτοι 3 μήνες -ΙΟΥΝΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ- και δεν έκαναν το παραμικρό για να το αντιμετωπίσουν.

ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Image: