ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΝΟΜΥ

Το ΔΣ αρκετές μέρες τώρα έχει διανείμει και αναρτήσει  στην ιστοσελίδα και στο fb  τον απολογισμό του. Ικανοποιητικός ή μη,  θα το κρίνει καθένας & καθεμία  μέσα από τις εμπειρίες που είχε συναλλασσόμενος με τον σύλλογο και τις δράσεις του  τα 2 χρόνια που πέρασαν.  

Την δευτέρα έγινε η εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του Συλλόγου. Η συμμετοχή χαμηλή όπως σε κάθε ανάλογη συνέλευση  τα τελευταία 10 χρόνια.

Την Πέμπτη 14/12/17 [7πμ -5μμ] ο ΣΕΡΝΟΜΥ έχει εκλογές για να επιλέξει το νέο ΔΣ που θα συντονίσει την δράση του για τα επόμενα 2 χρόνια.

Νομίζω πως ανεξάρτητα από το πώς τα βλέπει κανείς, για να μπορέσουμε να έχουμε την επόμενη φορά ένα καλύτερο ΔΣ, θα πρέπει σήμερα όλοι όσοι εμπλέκονται [παρατάξεις –υποψήφιοι- εργαζόμενοι ] να απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα:

  1. Αυτό το ΔΣ τι θετικό και τι αρνητικό είχε;
  2. Σε σύγκριση με προηγούμενα ΔΣ, βελτίωσε τις επιδόσεις του ή ήταν χειρότερο;
  3. Στα  ζητήματα που προέκυψαν εντάσεις και αντιδικίες ποια πλευρά επαληθεύτηκε & ποια διαψεύστηκε;
  4. Τα 2 χρόνια που πέρασαν με τον Α ή Β τρόπο  ασκήθηκαν από διαφορετικές πλευρές πολλές <<σχολές>>  συνδικαλισμού ποια ήταν πιο ελκυστική και αποτελεσματική; ποιά ενισχύει την συλλογική δράση; Ποιά την αξιοκρατία & την διαφάνεια;
  5. Τηρουμένων των συνθηκών ο απολογισμός του ΔΣ είναι  θετικός ή αρνητικός;
  6. Τι χρειάζεται να αλλάξει για να πάμε καλύτερα;

Σε αυτά τα ερωτήματα νομίζω πως πρέπει πρώτα από όλα να απαντήσουν όσοι φιλοδοξούν να πάρουν την ψήφο των συναδέλφων.  

Γιατί αν πάμε στις εκλογές χωρίς συγκρίσεις και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και πάμε με κριτήριο << ποιος καταβαίνει από το τμήμα μου να τον ψηφίσω>> , << ποιος από την ειδικότητα μου…>> ή θα ψηφίσω για να <<στηρίξω το κόμμα μου>>  ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Θα επανέλθω με τις δικές μου απαντήσεις στα ερωτήματα.

Image: