Αλλάζει το σύστημα προμηθειών στην Υγεία

Αλλάζει το σύστημα προμηθειών στην Υγεία.
***************************************
(Αν δεν οριστουν στην διοικηση λαμογια πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση γιατι και καλυτερες τιμες θα πετυχαινονται και θα κοψει τα σαλια σε πολλους και μικρους μιζαδορους..... ολοι μας ξαιρουμε ποιοι ενοουνται... (θυμηθητε τα κουβανεζικα), Αλλα και τα αλλα που αναφερει το νομοσχεδιο περι ελεγχου πολυ καλα ακουγονται .... Το καλο θα το λεμε !στις νεοφιλελευθερες πουστιες θα μας βρισκουν απεναντι.
********************************************
«Ανταλλαγές» υλικών μεταξύ νοσοκομείων και έλεγχο της κατανάλωσης προϊόντων ή υπηρεσιών στον χώρο της Υγείας, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την αλλαγή στο σύστημα των προμηθειών στο ΕΣΥ. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας για την Κεντρικοποίηση Προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Φορέων» που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Υγείας και ο αν. υπουργός Υγείας. Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου και το υπουργείο Υγείας καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να θέσουν τυχόν παρατηρήσεις.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, συνιστάται Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.
Σκοπός της ΕΚΑΠΥ «είναι ο κεντρικοποιημένος στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός του οικονομικού και εφοδιαστικού κύκλου προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών, του συστήματος υγείας, καθώς και η παρακολούθηση και ο έλεγχος των αναλώσεών τους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας»

Image: