ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΡΝΟΜΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ  ΤΟΥ ΣΕΡΝΟΜΥ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

Συνάδελφοι –ες  

 

Θεωρούμε πως είναι καιρός πια να εγκαινιάσουμε νέα ήθη και πρακτικές κατά την παράδοση των παλαιών μελών  ΔΣ στα νέα μέλη, ώστε το νέο όργανο να μην ξεκινά από  μηδενική βάση αλλά να έρχεται να συνεχίσει ή να βελτιώσει παλιότερες αποφάσεις, προτάσεις & κατακτήσεις.

 

Αιτήματα προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη Διοίκηση και εκκρεμούν:

Δημιουργία Επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας Πρόσληψη Γιατρού Εργασίας Ζητάμε να οριστεί επιτροπή που να επεξεργαστεί  και να εισηγηθεί στο ΔΣ του Νοσοκομείου πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει πιλοτικά. Να υιοθετηθεί η πρόταση Ζαχαριάδη-Αναστασίου για  σύναψη σύμβασης με Γιατρό Εργασίας.

Οργάνωση του Παρκινγκ & η αύξηση των διαθέσιμων  χώρων Να γίνει μια μελέτη και εκτίμηση κατά πόσων επαρκούν οι θέσεις παρκινγκ για το σύνολο των εργαζομένων της π.β.  και το σύνολο των χρόνιων πασχόντων ασθενών που επισκέπτονται συστηματικά το νοσοκομείο για: αιμοκάθαρση, μετάγγιση, χημειοθεραπεία κλπ. και 10 θέσεις ΑΜΕΑ. Εφόσον δεν επαρκούν να εξευρεθεί συμπληρωματικός χώρος

Να υπάρξει ανακοίνωση του νοσοκομείου με σύσταση για τους επισκέπτες ασθενών και να τοποθετηθούν ειδικές σημάνσεις που να εξηγούν ότι το παρκινγκ είναι μόνο για τις παραπάνω ομάδες [εργαζόμενοι ΑΜΕΑ, χρόνιοι ασθενείς ] και όχι για τους επισκέπτες.

το νοσοκομείο να εκδώσει ειδική αυτοκόλλητη σήμανση για κάθε εργαζόμενο αλλά και τις ομάδες ασθενών που θα την τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του.

Το προσωπικό φύλαξης στην πρωινή  βάρδια  να έχει πιο συστηματική επίβλεψη στο χώρο .

Εφόσον εντοπίζεται αυτοκίνητο χωρίς την ειδική σήμανση να καταγράφετε ο αριθμός κυκλοφορίας και να τοποθετείτε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου  κείμενο – προειδοποίησης.  των συνεπειών του ιδιοκτήτη .

Ζητάμε να επιλεγούν 2 τουλάχιστον χώροι για παρκινγκ μοτοσυκλέτας.

Με την ευκαιρία της παραπάνω πρότασης σας ενημερώνουμε πως χρειάζεται σε κάποια σημεία του παρκινγκ να τοποθετηθεί φωτισμός. [Σαν σύλλογος δεχόμαστε συνεχώς  παραπόνα για αυτό το θέμα από συναδέλφους  που κάνουν κυκλικό ωράριο]

Ξενώνας συνοδών ασθενών. Στο νοσοκομείο πολλές φορές νοσηλεύονται ασθενείς για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτοί είναι από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού ή και εκτός αυτού. Οι συγγενείς - συνοδοί  που τους περιποιούνται και τους προσέχουν αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ξενοδοχεία. Αυτή  την οικονομική επιβάρυνση  οι περισσότεροι  δεν  μπορούν να σηκώσουν και πολλές φορές είναι σε αδιέξοδο. Θεωρούμε αναγκαίο και σκόπιμο  η διοίκηση του ΝΜ πρέπει να αντιμετωπίσει  αυτό το πρόβλημα. Λύση θα μπορούσε να εξευρεθεί με κάποιο ακίνητο των Κληροδοτημάτων πχ ο μέχρι πρόσφατα παιδικός σταθμός , ή σε  συνεργασία με τον Δήμο & Περιφέρεια [μνημόνιο συνεργασίας].

Να προχωρήσει η  πρόταση για  προγραμματισμό  των ραντεβού στα τακτικά ιατρεία με << ημέρα και ώρα>> ώστε οι πολίτες να μην συνωστίζονται περιμένοντάς ποιος θα μπει πρώτος. Σε αυτό τον προγραμματισμό θα θέλαμε να υπάρχει πρόβλεψη στο τέλος των προγραμματισμένων ραντεβού ένα- δύο επιπλέον  να δίνονται για το προσωπικό. Αυτό για να μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο αναμονής που σπαταλείται σε περίπτωση  ασθένειας εργαζόμενου του νοσοκομείου. 

Αλλότρια καθήκοντα. Ζητάμε να ξεκαθαρίσουν οι διαδικασίες  με τις οποίες ένας εργαζόμενος  θα έχει τη  δυνατότητα να  αλλάξει  ειδικότητα , αντικείμενο εργασίας, ή να αναβαθμίσει την  κατηγορία στην οποία  εργάζεται.  Επίσης ζητάμε να  θεσμοθετηθεί  ένα  πρωτόκολλο  ενεργειών με τις οποίες κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να πιστοποιεί   τα προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να έχει, ώστε να έχει το δικαίωμα  να  αλλάξει  ειδικότητα  ή αντικείμενο εργασίας. Άμεσα ζητάμε όλοι οι εργαζόμενοι που δεν εκτελούν καθήκοντα της ειδικότητας που προσλήφθηκαν, λόγο  προβλημάτων  υγείας , να περάσουν από ειδική επιτροπή που θα αξιολογήσει αυτά τα προβλήματα. Στη συνέχεια θέλουμε την μετάταξη των υπάλληλων στη νέα τους θέση ώστε να μην είναι ευάλωτοι σε εκβιασμούς. Καλό θεωρούμε επίσης ότι θα ήταν να υπάρξει μια λίστα εργαζομένων που εκτελούν αλλότρια καθήκοντα  με σκοπό τούτο σιγά σιγά να απαλειφθεί.  

Να εξεταστεί η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο νόμος περί κινητικότητας ώστε να εξασφαλιστεί  προσωπικό. Ζητάμε  να δοθούν  στη δημοσιότητα και στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι κενές θέσεις σε βοηθητικό προσωπικό (ΥΕ) στην φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση, βοηθοί θαλάμου,  εργατών κ.α  να ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες μήπως και υπάρχουν διαθέσιμοι εργαζόμενοι που θα επιθυμούσαν να μεταταχθούν στο ΝΜ.

Σύνταξη πρωτοκόλλου σχετικά με την διαδικασία  πρόσκλησης μιας ιατρικής  ειδικότητας  από άλλη, για  κλινική ή εργαστηριακή εξέταση.  Επειδή  πολύ συχνά δημιουργούνται  προβλήματα και αντιδικίες μεταξύ των εργαζομένων αλλά και των υπηρεσιών όταν διαβιβάζεται αίτημα πρόσκλησης μιας ιατρικής  ειδικότητας  από άλλη, για  κλινική ή εργαστηριακή εξέταση και γνωμοδότηση,  και προκειμένου αυτά να περιοριστούν παρακαλούμε να συνταχτεί αρμοδίως   -ώστε να  υλοποιείτε με συστηματικό και αυστηρό τρόπο- πρωτόκολλο ενεργειών για την <<Ιατρική Πρόσκληση>>. Σε ένα τέτοιο πρωτόκολλο θα πρέπει να αναφέρονται με σαφή & κατηγορηματικό τρόπο τόσο οι ενέργειες του νοσηλευτικού προσωπικού όσο και τον δύο εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων.  Ειδικότερα παρακαλούμε να θεσπιστεί πρωτόκολλο ενεργειών για την κλήση  Παιδιάτρου σε Καισαρική τομή.

Προβλήματα στελέχωσης κλινικών . Οι προϊσταμένες  της Παθολογικής & Καρδιολογικής κλινικής με  έγγραφα τους,  έθεσαν προς την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας και την διοίκηση του νοσοκομείου προβληματισμούς και αιτήματα  που σχετίζονται με την στελέχωση  αυτών των κλινικών. Και ενώ πέρασε διάστημα μεγαλύτερο του μηνός δεν έλαβαν την παραμικρή απάντηση. Πολύ περισσότερο δεν έγιναν ενέργειες  αντιμετώπισης  των προβλημάτων  αυτών των κλινικών. Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα  διαμαρτυρηθήκαμε γιατί :α] η μη απάντηση των υπηρεσιών αλλά και της διοίκησης  προς  τους εργαζόμενους  είναι γενικευμένο φαινόμενο. Β]ενώ υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης σε αρκετές κλινικές & τμήματα  Παθολογική, Καρδιολογική, Μαιευτική, Ψυχιατρική, Αποθήκη κ.α. δεν αντιμετωπίζονται.γ]παρότι  υιοθετήθηκε από την διοίκηση η πρόταση του συλλόγου να ελεγχθεί η κατανομή του προσωπικού ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι ελλείψεις δεν υλοποιήθηκε.

Ανάκληση των ρουσφετολογικών αποφάσεων. Προτείνουμε η διοίκηση του Νοσοκομείου να λάβει εκείνα τα μέτρα ώστε: α]Να λαμβάνει   υπόψη  τις υπηρεσιακές ανάγκες , β]να εξετάζει ταυτόχρονα ανά 3μηνο όλα τα αιτήματα μετακινήσεων και αποσπάσεων που εκκρεμούν γ]να τα αξιολογεί , και  δ]στο Βαθμό που υπάρχει δυνατότητα 1-2 αποσπάσεων - μετακινήσεων αυτές να γίνονται αξιοκρατικά και με αίσθημα ισοτιμίας Για παράδειγμα αντί να πάρει ένας εργαζόμενος 2 χρόνια απόσπαση να πάρουν από ένα 6μηνο 4 συνάδελφοι όταν συντρέχουν παρόμοιοι λόγοι. ε] Να γίνεται δημόσια ανάρτηση της απόφασης.

Προβλήματα που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν:

Τα προβλήματα με τα ιδιωτικά συνεργεία Φύλαξης και Εστίασης.[Κυρίως το δεύτερο δεν πληρώνονται σωστά Αργίες, δώρο Αδείας, Δώρο Χριστουγέννων κ.α]

Οικονομικές Δικαστικές Διεκδικήσεις. Αυτές πλέον περιορίζονται σε 3 θεματικές:

Τις υπόλοιπες υποθέσεις του 2ωρου για τις οποίες εκκρεμεί απόφαση  από το Αν. Ειδ. Δικαστήριο & εφόσον  αυτή είναι αρνητική  θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο. Εδώ υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν καταβάλει παράβολο 150 ευρώ φυλάσσονται στο Γρ. του Δικηγόρου και κάποιοι που δεν έχουν καταβάλει το παράβολο. Η ΔΔ είναι για να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο 2018. Το ΔΣ ΔΕΡΝΟΜΥ πρέπει να είναι ετοιμότητα αν η ΔΔ πάει καλά να ενημερώσει τους συναδέλφους που δεν έχουν καταβάλει το παράβολο να το κάνουν ή στην αντίθετη περίπτωση που η ΔΔ πάει να χαθεί να επιστραφούν τα παράβολα πίσω.

Το  Επίδομα 300 ευρώ του Υπουργείου  Αιγαίου,

2 δικαστικές διεκδικήσεις που αφορούν τις Μνημονιακές Περικοπές[ α-Για την απώλεια εισοδήματος & β- Για τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα κλπ. Σε λίγες μέρες θα πρέπει να γίνει νέα  Δικ. Διεκδίκηση  & διακοπή παραγραφής για επόμενη  2ετία .

Μέχρι τώρα οι ΔΔ για τα 176 ευρώ θεωρούνταν χαμένες –αυτό τον καιρό άρχισε μια κινητικότητα χρειάζεται να ελεγχτούν οι εκκρεμότητες σε αυτή την ΔΔ

Διάφορα

Εκκρεμεί Πληρωμή συνδρομών 7 μηνών  του 2017 στην ΠΟΕΔΗΝ

Το  Φωτοτυπικό δεν λειτουργεί -είναι μη συμφέρουσα η επισκευή του.

Εκκρεμεί Δήλωση έδρας σωματείου  στον φοροτεχνικό [Ν. Ο.]

Πρέπει να γίνει συμπληρωματική δήλωση φορολογίας για ανείσπρακτα ενοίκια [Ν. Ο.]

Η χρήση της Κάρτας Μέλους ΣΕΡΝΟΜΥ  βοήθησε τον σύλλογο να πληρώνει το ακριβές ποσό που αναλογεί στα μέλη του Συλλόγου  όταν πρόκειται να κάνει την καθιερωμένη διανομή του δώρου εορτών. [Σουπερ Μάρκετ, Κοτόπουλα κλπ]

Μας δόθηκαν για 2η χρονιά χίλιες  δώρο-επιταγές των 5 ευρώ από ΣΜ ΜΑΣΟΥΤΗ

Να ληφθεί απόδειξη από την δικηγόρο που πραγματοποίηση  τις εκλογές.

Τον Γενάρη γίνεται το Δικαστήριο του ΣΕΡΝΟΜΥ για λέσχη[Φ.Α.]

Εκκρεμεί κατάθεση αγωγής για διεκδίκηση των ενοικίων της Λέσχης που άφησαν απλήρωτα οι προηγούμενοι ενοικιαστές .

Υπάρχει υπόλοιπο άνω των 6,5 χιλ Ευρώ σε <<δάνεια>> που δεν έχουν εξοφληθεί.

 

Τα απερχόμενα μέλη του  ΔΣ

 

Κουτσοβίλης Κώστας                                              

Σαμαράς Ευστράτιος

Τζανέτου Χριστίνα

Χατζηηλία Ιωάννα